București: IPS Ioan Robu, „Personalitatea anului pentru o Românie Europeană”

București: IPS Ioan Robu, „Personalitatea anului pentru o Românie Europeană”

ips ioan omul anului 2014IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost desemnat „Personalitatea anului 2014 pentru o Românie Europeană” de către Fundația „EUROLINK – Casa Europei”, alături de alte 11 personalități din Europa și din țară. Pin distincția și diploma de excelență „Personalitatea anului pentru o Românie Europeană” inițiatorii doresc să recompenseze astfel eforturile făcute de personalități din Europa și din România în favoarea apropierii societății românești de principiile, valorile și standardele europene.

Decernarea distincțiilor a avut loc joi, 27 noiembrie a.c., în Salonul de Onoare al Muzeului Național Cotroceni, din capitală. Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de a X-a Ediții a Zilei Europene a Concurenței și Competitivității. Printre personalitățile europene și din țară care au fost declarate „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană” s-au numărat și Peter FRIEDRICH – Ministrul pentru afaceri europene și internaționale al landului Baden-Wurttemberg; Michael HAUPL – Primarul Municipiului Vienei; Kalliopi AVRAAM – Ambasadorul Republicii Cipru în România; Dacian CIOLOS – fost Comisar European pentru Agricultură.

Fundația „EUROLINK – Casa Europei” este o organizație nonguvernamentală înființată în martie 1997, care activează în domeniul informării și formării europene, în scopul aprofundării și promovării Ideii Europene și a aspirațiilor unei Europe Unite.

/ Știri / Tags: ,

Share the Post

About the Author