ÎPS Aurel Percă invită la înscrieri în cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică (UB)
Către
Cucernicii Părinți Parohi ai Parohiilor Arhidiecezei Romano-Catolice de București
Sfințiile Voastre, Cucernici Părinți Parohi,
Conform mandatului încredințat de Isus Bisericii: „Așadar, mergând, faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-i să țină toate câte v-am poruncit! Și iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii!” (Mt 28, 19-20), pentru Biserică este esențial să învețe. Numai în acest fel își poate îndeplini misiunea și scopul ei.
De asemenea, decretul privind misiunea pastorală a episcopilor în Biserică al Conciliului al II-lea din Vatican învață că: „Pentru a vesti învățătura creștină, episcopii să recurgă la mijloace variate existente în lumea de azi: în primul rând la predicare și la instruirea catehetică, mijloace care dețin în continuare primul loc, dar și la expunerea doctrinei în școli și universități…” (Christus Dominus, nr. 13).
Conștient de mandatul încredințat de Isus Bisericii și de misiunea pe care o am de a vesti învățătura creștină prin intermediul predicii și catehezei, dar și prin intermediul instituțiilor de învățământ ale Arhidiecezei noastre, vă adresez astăzi rugămintea de a face cunoscut, în parohiile pe care le păstoriți, programul de admitere la Facultatea noastră de Teologie și programele la care tinerii se pot înscrie. Vă rog frumos să insistați asupra oportunităților de a se înscrie la facultatea noastră: în primul rând, formarea lor se face pe baza valorilor credinței și moralei catolice, și, bineînțeles, în conformitate cu Doctrina socială a Bisericii Catolice.
Facultatea de Teologie Romano-Catolică, denumită inițial „Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială”, a fost înființată în anul 1992 (în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic din București), fiind integrată în Universitatea din București în anul 1995. Ulterior, Facultatea a fost denumită „Facultatea de Teologie Romano-Catolică”, iar în cadrul facultății noastre se pot urma cursuri la următoarele programe:
PROGRAME LICENȚĂ:
-
-
- Teologie-asistență socială (3 ani, 180 credite ECTS)
-
Locuri de muncă posibile: Asistent social în primării, spitale, organizații nonguvernamentale, centre de primire a refugiaților, instituții de reabilitare a persoanelor cu dependențe, supravegherea persoanelor liberate condiționat, centre pentru copii și vârstnici, mass-media, învățământ.
-
-
- Studii religioase (3 ani, 180 credite ECTS)
-
Locuri de muncă posibile: Consilier culte, inspector culte, secretar culte, turism religios, mass-media, relații cu publicul, cercetător, curator muzeu, învățământ.
PROGRAME DE MASTERAT:
-
-
- Asistența socială a Bisericii (2 ani, 120 credite ECTS)
-
Locuri de muncă posibile: Asistent social în cadrul organizațiilor sociale cu caracter religios, inspector culte, consilier eparhial, inspector eparhial.
-
-
- Comunicare biblică și eclezială (2 ani, 120 credite ECTS)
-
Locuri de muncă posibile: Mass-media (posturi de televiziune, radio, reviste, edituri), misionar/ă, inspector general bisericesc, consilier eparhial, relații cu publicul, administrație publică.
-
-
- Patrimoniu creștin european (2 ani, 120 credite ECTS)
-
Locuri de muncă posibile: Turism religios, curator muzeu, cercetător, secretar culte, inspector general bisericesc, secretar eparhial, administrator bunuri de patrimoniu.
DOCTORAT
Coordonatori și arii de competență:
ÎPS Prof. dr. Ioan Robu (Teologie morală fundamentală; Teologie morală specială)
Pr. prof. dr. Wilhelm Dancă (Teologie fundamentală; Creația; Revelația)
Pr. conf. dr. Lucian Dîncă (Teologie patristică; Filologie pe texte patristice; Creștinismul timpuriu)
Conf. dr. Wilhelm Tauwinkl (Teologie dogmatică; Teologie medievală; Studii interdisciplinare teologico-filologice)
ADMITERE LICENȚĂ ȘI MASTERAT 2024:
-
ÎNSCRIERE: 1-18 iulie // 2-10 septembrie
-
INTERVIU: 22 iulie, ora 10 // 12 septembrie, ora 10
-
REZULTATE: 25 iulie // 15 septembrie
Pentru mai multe detalii, accesați: ftcub.unibuc.ro/admitere
De asemenea, Vă rog frumos să le aduceți la cunoștință credincioșilor din parohiile dumneavoastră că la Facultatea noastră se pot înscrie atât preoți și persoane consacrate, cât și laici – catolici, dar și credincioșii care aparțin altor biserici sau comunități creștine.
Studenții care se înscriu pot beneficia de burse de merit și de burse sociale, iar locuri de cazare se pot găsi atât la internatul Universității din București, cât și la congregațiile de pe teritoriul Arhidiecezei de București, în special în București.
În ceea ce privește cursurile, este de preferat prezența fizică, dar cei care, din motive obiective, nu pot fi prezenți fizic se pot conecta și online.
Un alt aspect important se referă la faptul că, la finalizarea studiilor, există o rată mare de angajare, în baza diplomelor de absolvire, în special cei care termină programul de Teologie Asistență Socială. Pentru cei care vorbesc alte limbi străine, în special engleza, se pot găsi locuri de muncă atât în ONG-uri din România, conduse de credincioși catolici practicanți, cât și în străinătate, pe baza diplomei de Teologie Asistență Socială.
Sper ca prin Sfințiile Voastre aceste date să ajungă la cât mai mulți credincioși, care să aleagă Facultatea noastră de Teologie, pentru ca aici să pregătim oameni care să poată schimba societatea noastră din interior pe baza valorilor care au la bază credința și morala creștină, și care să înțeleagă cât de important este să fie mai angajați în viața comunităților din care fac parte.
Cu binecuvântarea noastră arhierească,
+ Aurel Percă
Arhiepiscop Mitropolit de București
Hits: 669