Ora de rugăciune a preoților din Capitală la frații franciscani

WhatsApp Image 2024-07-10 at 12.16.13 (1)

Ora de rugăciune a preoților din Capitală la frații franciscani

Miercuri, 10 iulie a.c., cu începere de la ora 11.00, preoții care activează în parohiile din București și împrejurimi s-au reunit pentru o nouă ocazie de fraternitate sacerdotală și rugăciune, la Conventul „Sfântul Bonaventura” din cartierul bucureștean Rahova. Preoții prezenți au fost întâmpinați cordial de Pr. Dragoș Kelemen OFMConv., superiorul comunității, care a propus un program de rugăciune bogat și variat.

Deși luna iulie este, de regulă, rezervată concediilor, chemarea la rugăciune și fraternitate sacerdotală propusă de această inițiativă de comuniune a găsit un răspuns pozitiv din partea slujitorilor altarului, prezenți într-un număr frumos în comunitatea fraților franciscani din București. Programul de rugăciune a avut în centru adorația euharistică, recitarea Litaniei Preasfântului Sânge al Domnului (devoțiune specifică lunii iulie, când se meditează Preasfântul Sânge al Mântuitorului), meditarea Rozariului cu strofe din cântecul „Ave Maria, Mamă cerească”, cântarea Litaniei lauretane și rugăciunea „Îngerul Domnului”.

Următoarea parte a întâlnirii a cuprins o prezentare succintă, din partea Părintelui Dragoș Kelemen, a unui moment jubiliar aflat în desfășurare pentru familia franciscană, și-anume: împlinirea a 800 de ani de la aprobarea Regulei de viață franciscană, construirea primului presepiu la Greccio, primirea stigmatelor de către Sfântul Francisc în data de 17 septembrie 1224 pe Muntele Verna, compunerea „Cântecului creaturilor” în anul 1225, și aniversarea a opt secole de la trecerea Sărăcuțului din Assisi la cele veșnice (1226).

Toate aceste evenimente religioase și spirituale, de mare valoare pentru viața familiei franciscane și a Bisericii, sunt cuprinse într-un arc de timp de trei ani, în perioada anilor 2023-2026, care constituie o unică mulțumire si recunoștință pentru ceea ce Domnul a oferit Bisericii prin intermediul familiei franciscane. Această frumoasă întâlnire sacerdotală, marcată de o adevărată atmosferă de spiritualitate franciscană, subliniază încă o dată că numai împreună, noi, preoții, suntem mai conștienți de legătura cu același unic Bun Păstor, Isus Cristos cel înviat, care ne cheamă la bucuria slujirii în poporul său.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 373

/ Știri / Tags:

Share the Post