Ceremonia de absolvire a promoției 2024 a Facultății de Teologie Romano-Catolică

450438247_1018370310287783_2864241037189709360_n

Ceremonia de absolvire a promoției 2024 a Facultății de Teologie Romano-Catolică

Cu multă emoție și recunoștință, absolvenții programelor de licență și master oferite de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București, precum și cadrele didactice, dar și studenți și masteranzi s-au reunit în jurul altarului în data de 28 iunie, pentru a-i mulțumi Domnului pentru darul înțelepciunii. După ce studenții trecuseră, în urmă cu câteva zile, prin proba examenelor scrise de verificare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate și după ce și-au susținut lucrarea de licență/disertația, absolvenții promoției 2024 au organizat festivitatea de încununare a eforturilor lor, avându-l în centru pe Cristos.

Sfânta Liturghie de la ora 17:00 a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a ținut și cuvântul de învățătură, concelebrând numeroși părinți-profesori. Studenții au participat activ la celebrarea liturgică, transmisă în direct de Angelus TV, prin proclamarea lecturii, cântarea psalmului și prin citirea rugăciunii credincioșilor.

După Sfânta Liturghie, absolvenții, profesorii și cadrele didactice au participat la festivitatea de premiere, desfășurată în Aula Magna a Facultății. Cuvântul de bun-venit a fost rostit de Părintele Decan, Eduard Giurgi, iar premierea efectivă a absolvenților cu volume de la Editura ARCB a fost făcută tot de ÎPS Aurel, pe care absolvenții acestei promoții l-au simțit deosebit de aproape în reușita lor academică.

După această festivitate, participanții au împărtășit un moment de comuniune fraternă, închinând un pahar în cinstea efortului depus și a succesului — urmare firească a trei ani de studii pentru studenții de la programele de licență sau de doi ani pentru masteranzi. La final, ÎPS Aurel Percă și Pr. Eduard Giurgi i-au asigurat pe absolvenți de toată disponibilitatea în ceea ce privește parcursul vieții pe care îl vor avea de acum încolo.

Matei Pieca

Foto: Marta Bogdan

Album 1 – Sfânta Liturghie

Album 2 – Aula Magna 

Hits: 412

/ Știri / Tags: ,

Share the Post