PS Cornel Damian a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Cristos, Regele Universului (Ploiești)

WhatsApp Image 2024-05-25 at 15.16.04

PS Cornel Damian a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Cristos, Regele Universului (Ploiești)

Pentru Parohia Cristos, Regele Universului din Ploiești, sâmbătă, 25 mai 2024, a fost o nouă sărbătoare a Rusaliilor, când cei 19 candidați, uniţi în rugăciune la Sfânta Liturghie, şi cu întreaga comunitate, l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, în Sacramentul Sfântului Mir. La Sfânta Liturghie prezidată de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti, au concelebrat preoţii Liviu Crișmaru, Francisc Trefaș, Eugen Răchiteanu, Iosif-Adrian Fechet, Șerban-Ioan Manole, Florin Bordeuș – vicar, Iosif Imbrișcă – paroh și Decan de Ploiești.

În timpul Sfintei Liturghii, candidații, însoţiţi de cei prezenți, l-au invocat prin rugăciuni şi cântece pe Duhul Sfânt, Domnul şi de viaţă dătătorul. Trei dintre ei au citit lecturile şi au cântat psalmul. Apoi Părintele vicar i-a prezentat, rând pe rând, Preasfinţitului Cornel pe toţi candidaţii pentru Mir. La predică, PS Cornel Damian a scos în evidenţă importanţa acestui moment pentru cei care îl primesc pe Duhul Sfânt în Sacramentul Sfântului Mir, dar şi pentru întreaga comunitate catolică a credincioşilor din Ploiești, care trebuie să se concretizeze într-o angajare de trăire matură şi responsabilă a credinţei primite la Botez, a credinţei creştine.

Preasfințitul ne-a invitat pe toți să mergem pe urmele sfinților, amintind în mod deosebit de Fericitul Anton Durcovici și Fericitul Carlo Acutis. Fiecare avem nevoie de modele, mai ales copiii și tinerii, speranța Bisericii și ne bucurăm că tocmai în aceste zile, 25-26 s-a celebrat la Roma Prima Zi Mondială a Copiilor.

După predică, a început ritualul administrării Mirului: cu lumânările aprinse în mână, candidaţii la Mir şi-au reînnoit făgăduinţele de la Botez, iar Preasfinţitul Cornel, împreună cu ceilalţi preoţi, și-a impus mâinile asupra lor, invocând coborârea Duhului Sfânt. Episcopul, cu vârful degetului mare al mâinii drepte înmuiat în crismă, a făcut apoi semnul crucii pe fruntea fiecărui candidat la Mir. Noii miruiţi au adus apoi la altar darurile pentru Ofertoriu, şi, împreună cu naşii, părinţii şi alţi credincioşi l-au primit pe Isus Cristos în Sfânta Împărtăşanie.

După Sfânta Liturghie, cei miruiţi, împreună cu Preasfinţitul Cornel Damian şi cu preoţii, au făcut fotografii care să le amintească de frumoasa şi înălţătoarea sărbătoare a Tainei Sfântului Mir, şi au  plecat în procesiune spre casa parohială.

 

 Ne rugăm ca Sacramentul Sfântului Mir pe care l-au primit cei 19 candidați să aducă roade bogate în viaţa lor, iar pe noi toţi să ne întărească şi să ne însufleţească în a ne trăi chemarea pe care am primit-o fiecare.

Pr. Florin Bordeuș

 

Mai multe fotografii pot fi accesate pe pagina parohiei.

Hits: 422

/ Știri / Tags: ,

Share the Post