Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat din România

rusalii magnificat

Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat din România

În weekendul 18-19 mai 2024, de Rusalii, la Oratoriul salezian „Don Bosco” din Bacău, s-a desfășurat a XVI-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat din România.

S-au reunit la Bacău toate fraternitățile din România: din Alba Iulia și din Râmnicu-Vâlcea, „Shalom” din Bacău, „Misericordia” din București, „Betleem” din Popești-Leordeni, grupurile de rugăciune din Pașcani, Sibiu, Brăila, Galați, precum și invitați din Brașov.

Pregătește-ți inima pentru evanghelizare! a fost tema acestei Întâlniri Naționale, iar învățăturile au fost ținute de Angelo Spicuglia, unul dintre Responsabilii generali ai Comunității Magnificat, și soția lui, Maria Villaruel, ambii fiind membri ai Fraternității din Siracusa (Italia). Cele două prelegeri au fost centrate în jurul poruncii lui Isus: „Mergând în toată lumea, predicați evanghelia la toată făptura” (Mc 16,15). Punctele centrale prezentate au fost nevoia de a practica virtutea umilinței şi a iertării pentru a ne putea deschide pe deplin la o nouă revărsare a Duhului Sfânt, dar și urgența mandatului personal și comunitar de a vesti Evanghelia, prin proclamare (vestirea kerygmei), prin convocare („Vino și vezi!”), prin atracție (cetatea pusă pe munte) şi prin „dospire” (mărturia vieții).

Anul acesta, întâlnirea a avut câteva elemente de noutate față de anii precedenți. Domnul a pus în inima mai multor frați și surori dorința de a avea o întâlnire națională la care participanții să poată veni însoțiți și de copiii lor. De aceea, s-a ales schimbarea locului acestei întâlniri. Oratoriul salezian „Don Bosco” din Bacău a fost un loc primitor și spațios, un cadru adecvat unui program variat atât pentru adulți, cât și pentru numeroșii copii și tineri prezenți, care au avut parte de activități adaptate nevoilor și vârstei lor. Astfel, dintre cei în jur de 360 de participanți, 75 au fost copii și adolescenți.

În timp ce părinții ascultau învățăturile propuse pentru ei, copiii au trăit momente frumoase și atent pregătite de animatorii de la Don Bosco. În același timp, tinerii prezenți au fost invitați de membrii Echipei Naționale pentru slujirea tinerilor la o întâlnire pentru a se cunoaște mai bine între ei, dar și pe ei înșiși, prin jocuri de cunoaștere, un mic film și scurte mărturii ale echipei de organizare.

Momentul culminant în ambele zile a fost celebrarea euharistică. Sâmbătă, Sfânta Liturghie a fost prezidată de Pr. Benone Lucaci, Decan de Bacău, și au concelebrat Pr. Victor-Emilian Dumitrescu, Pr. Claudiu Doboș, Pr. Ciprian Văcaru OFMCap, Pr. Andrei Laslău SDB și Pr. Sandro Solari SDB. Duminică, Sfânta Liturghie a fost celebrată de Pr. Victor-Emilian Dumitrescu, ajutat de diaconul Angelo Spicuglia.

Desigur, programul Întâlnirii Naționale a inclus două momente de rugăciune de laudă carismatică și o adorație comunitară. Au fost momente profunde și prielnice pentru a cere Duhului Sfânt să reînnoiască demnitatea de fii și fiice ale lui Dumnezeu în toți participanții și să reverse noi Rusalii, personale și în întreaga Biserică. În ambientul rugăciunii de laudă carismatică de duminică dimineața, a avut loc un moment aparte de invocare a Duhului Sfânt asupra tuturor copiilor și tinerilor prezenți la întâlnire.

Un alt moment pătrunzător a fost mărturia fratelui franciscan capucin, Pr. Ciprian Văcaru, care a împărtășit cu cei prezenți cum a trăit experiența Rusaliilor personale, modul în care experiența botezului în Duhul Sfânt, pe care și-a dorit-o din toată inima, a suscitat în el o schimbare majoră a vieții și o „cântare nouă” exprimată cu toată ființa sa, trup și suflet.

Trebuie menționate și minunatele cântece de animație, pe care Ministerul Național de Cântece al Comunității le-a pregătit împreună cu copiii prezenți, și care au adus un suflu proaspăt, spre încântarea tuturor participanților.

Bunul Dumnezeu a vegheat asupra bunei desfășurări a evenimentului, lăsând în inimile participanților bucuria și dorința de a trăi și de a vesti și altora despre viața nouă în Duhul Sfânt pe care Isus o dă celor care o cer.

Ministerul Național de media al Comunității Magnificat

Hits: 190

/ Știri / Tags:

Share the Post