29 de persoane din România au participat la pelerinajul anual al Ordinului de Malta la Lourdes

WhatsApp Image 2024-05-12 at 00.45.29 (6)

29 de persoane din România au participat la pelerinajul anual al Ordinului de Malta la Lourdes

În prima săptămână a lunii mai a avut loc cel de-al 66-lea pelerinaj internațional al Cavalerilor de Malta la Sanctuarul Maicii Domnului din Lourdes. Ca în fiecare an la începutul lunii mai, străzile orașului francez au fost inundate de uniformele de pelerini ale Ordinului de Malta.

Din România au participat 29 de persoane, conduși de Pr. Gabriel Daniel Popa, capelan principal și de alți 5 cavaleri și dame ale Ordinului care i-au călăuzit pe cei 9 bolnavi și pe însoțitorii lor în acest drum de convertire și de apropiere de Sfânta Fecioară Maria.

 

Aproximativ 7.000 de membri și voluntari ai Ordinului de Malta au participat la acest eveniment tradițional pentru a-i însoți pe bolnavi la Grota din Massabielle. Au venit din 46 de țări diferite, din Orientul Îndepărtat – în special Hong Kong, Filipine, Noua Zeelandă și Australia – până în America de Sud, din Irak până în Africa, precum Kenya, precum și Ucraina, din toate țările europene, inclusiv Marea Baltică, și țările scandinave.

Cele mai mari grupuri au fost din Franța (1.300), Italia (1.300) și SUA (1.100). Din cei aproape 7.000 de participanți, 1.200 erau persoane bolnave, dintre care 750 erau tineri cu vârste cuprinse între 8 și 35 de ani; 230 de preoți, 12 diaconi, 881 de pelerini, 231 de medici, 152 de asistente medicale i-au însoțit cu prezența lor iubitoare pe cei care suferă.

Sâmbătă 4 mai, în timp ce s-a întâlnit cu membrii și voluntarii în cadrul tradiționalei ceremonii de decernare a medaliilor de participare, Marele Maestru, Fra’ John Dunlap, a amintit că pelerinajul la Lourdes este „inima Ordinului de Malta”. „Reunește familia internațională a Ordinului să se roage și să aibă grijă de oaspeții noștri, iubiții noștri bolnavi, cu dragoste și dăruire. În acest loc, în ochii celor pe care îi slujim, recunoaștem umanitatea lui Isus – vulnerabilitatea sa, fragilitatea lui obișnuită”. Întregul discurs al Mareluui Maestru poate fi accesat aici.

După ce a aminti de numeroasele victime nevinovate ale conflictelor care au loc în diferitele colțuri ale planetei, Marele Maestru a privit cu speranță spre Jubileul din 2025 și a făcut un apel: „Vom avea nevoie de mulți voluntari dedicați și membri ai Ordinului, care sunt sigur că vor face un pas înainte când va fi momentul. Vă rugăm să vă gândiți să vă oferiți voluntari pentru această sarcină monumentală”.

Liturghia pontificală de duminică 5 mai a fost celebrată de Cardinalul Gianfranco Ghirlanda, Cardinalul Patron al Ordinului de Malta. De asemenea, a fost prezent Cardinalul Silvano Maria Tomasi, fost delegat pontifical. La pelerinajul marian au participat Marele Maestru și, de asemenea, membrii Consiliului Suveran, Monseniorul Luis Manuel Cuña Ramos, noul Prelat al Ordinului de Malta, și 23 de episcopi.

Grupul din România a avut bucuria de a putea celebra Sf. Liturghie în limba română chiar la Grota din Massabielle, în data de 7 mai la ora 7:30, la care a avut privilegiul de a-l asculta la predică pe Pr. Mihai Percă, preot al Diecezei de Iași, care din anul 2007 slujește la Sanctuarul din Lourdes.

Hits: 691

/ Știri / Tags:

Share the Post