ÎPS Aurel Percă în vizită la Misiunea Ruah 

WhatsApp Image 2024-02-13 at 18.22.16

ÎPS Aurel Percă în vizită la Misiunea Ruah 

În perioada 5-16 februarie 2024, Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, însoțit de Pr. Gabriel Daniel Popa, secretar arhidiecezan, se află în vizită în Statele Unite ale Americii pentru a întâlni consiliul director al Misiunii Ruah și pentru a-i încuraja pe toți cei care fac parte din această mișcare carismatică să continue activitatea cu mult zel și entuziasm.

Misiunea Ruah (Duhul Sfânt) începe în anul Milostivirii (8 decembrie 2015 – 20 noiembrie 2016) când Sfântul Părinte Papa Francisc a îndemnat preoții să iasă din sacristii și să meargă în toată lumea ca să „vorbească” prin cuvinte și fapte despre milostivirea Domnului. Misiunea Ruah a fost aprobată în Arhidieceza de București de către Înalt Preasfințitul Ioan Robu în 2017 și actualmente este prezidată de Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București și încredințată direcțiunii spirituale a Pr. Claudiu Bărbuț.

Din 2017 până astăzi, Misiunea Ruah a crescut mult și în acest moment este prezentă în toate continentele: America de Nord, de Sud și Centrală, Europa, Asia, Australia și Africa.

Misiunea are 7 ministere de susținere și de promovare a credinței: ministerul intercesiunii, ministerul postului, cel al sufletelor din Purgator, pro vita, cel al persoanelor în vârstă, al femeilor cu răni sufletești și trupești, cel al tinerilor și adolescenților, ministerul carității.

Tot mai mulți membri ai misiunii întreprind frumosul drum de convertire la credință și la bucuria vieții, urmând timp de 40 de zile postul cu pâine și apă; în linkul următor puteți viziona îndemnul ÎPS Aurel către credincioșii care încep acest post de 40 de zile în Miercurea Cenușii: https://www.youtube.com/watch?v=XDBpsACDwzg

În fiecare zi a săptămânii, membrii misiunii Ruah se bucură de catehizare și meditații despre creșterea spirituală prin post, rugăciune și caritate, ținute de directorul spiritual și de membrii activi ai Misiunii și totodată se roagă pentru intențiile Bisericii, în limbile spaniolă, engleză, italiană, franceză și română.

Pentru a crea o simbioză între toți membrii Misiunii din toate continentele, vinerea, membrii Ruah aparținând diferitelor grupuri lingvistice intră în comuniune prin zoom și recită timp de 6 ore 1000 de Ave Maria în limba latină pentru sufletele din purgator și pacea în lume, realizând astfel universalitatea Bisericii Catolice (https://www.youtube.com/watch?v=UBISMfMaS78). Câte o zi pe săptămână se organizează prin zoom întâlniri de rugăciune ale copiilor, tinerilor, ale bătrânilor, ale femeilor rănite sau ale familiilor care urmează un drum de înnoire în credință.

Pe lângă rugăciune și post, Misiunea Ruah exercită caritatea față de semeni prin ajutorul prestat în beneficiul credincioșilor din 7 dieceze din lume, oferind preoților intenții de Sfinte Liturghii în fiecare lună și prin susținerea construirii de biserici (Biserica Sf. Elena din Medgidia și Sanctuarul Național Sf. Mihail Arhanghelul din Guntur – India), prin realizarea a 236 de puțuri în India pentru aprovizionarea cu apă potabilă a aproximativ 250.000 de persoane, prin susținerea a 4 ferme avicole în India și a uneia din România, printr-un proiect de ajutor a 1000 de văduve și prin multe alte inițiative inspirate de Duhul Sfânt.

Coordonarea Misiunii Ruah în toată lumea este încredințată grijii pastorale a Pr. Claudiu Bărbuț, cel care a și avut inspirația de a cere ÎPS Ioan Robu înființarea acestui instrument al Providenței divine.

Mai multe informații despre Misiunea Ruah veți putea găsi în linkul următor: https://missionruahfoundation.org/

Hits: 899

/ Știri / Tags: ,

Share the Post