Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane, celebrată în Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2024-02-06 at 11.49.30

Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane, celebrată în Arhidieceza de București

Ziua Mondială dedicată pentru rugăciune și reflecție împotriva traficului de ființe umane este celebrată în fiecare an la data de 8 februarie, în ziua de sărbătoare a Sfintei Josephine Bakhita, o femeie consacrată care a trăit și a suferit în viața ei experiența teribilă de a fi fost vândută ca sclavă.

În comunitatea catolică din București, am dorit să marcăm această zi duminică, 4 februarie 2024, în Catedrala Sfântul Iosif. Sărbătoarea a fost prezidată de Părintele Tarciziu Șerban, purtător de cuvânt al Arhidiecezei de București, care ne-a ajutat să reflectăm asupra importanței de a ne ruga și de a lupta împreună împotriva acestei crime tot mai răspândite și mai ascunse. Sfânta Liturghie a fost pregătită și animată cu mai multe intervenții de reflecție de către un grup de persoane consacrate din diferite congregații religioase și de grupul de tineri al Catedralei, care ne-a însoțit activ în celebrare. De asemenea, a fost prezent și un grup de femei din comunitatea filipineză care trăiesc și lucrează de mulți ani în oraș și în împrejurimi și care sunt adesea martore și victime ale exploatării.

Tema din acest an la nivel mondial este: „Să mergem pentru demnitate: ascultând, visând, acționând”; tema a fost aleasă de un grup internațional de tineri angajați în lupta împotriva traficului de persoane și este o invitație pentru toți să ne îngrijim de propria noastră demnitate și de demnitatea fiecărei ființe umane, deoarece este un dar de la Dumnezeu; să răspândim, cu speranță și bucurie, lumina demnității, informând și sensibilizând cu privire la problema traficului de persoane și cauzele acestuia; să planificăm inițiative menite să schimbe condițiile care forțează milioane de oameni să trăiască în condiții de sclavie; să ne rugăm pentru a pune capăt traficului de persoane și altor forme de exploatare.

La finalul Sfintei Liturghii, tinerii au fost invitați la un moment de cateheză: reflecție, informare și împărtășire despre fenomenul traficului de ființe umane. Tinerii au participat în număr mare și au fost foarte interesați de acest subiect, pe care îl simt apropiat de ei, și au formulat numeroase întrebări și reflecții.

Sr. Cynzia

Hits: 163

/ Știri / Tags:

Share the Post