Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate, celebrată la Brăila

WhatsApp Image 2024-02-05 at 10.18.42

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate, celebrată la Brăila

Zi de har și de binecuvântare a fost la Brăila în sărbătoarea Întâmpinării Domnului din 2 februarie 2024! Biserica –  plină de lume, animată de însuflețire și așteptare, cu lumânări festive, gata pregătite pentru a primi flacăra sfințită și apa sfințită deopotrivă. În altar, un sobor de preoți din Decanatul de Brăila a sosit la chemarea Părintelui decan și paroh de Brăila, Ionel Pojum, pentru a da fast și strălucire acestei sărbători.

Cuvântul de învățătură rostit de Pr. Mihail Văcaru, frate minor capucin de la Slobozia, ne-a înălțat inimile și ne-a făcut să ne simțim părtași alături de bătrânul Simeon și de profetesa Ana la oferirea Pruncului Isus lui Dumnezeu în templul din Ierusalim.

Totodată, s-a celebrat și solemnitatea zilei vocațiilor la viața consacrată, prin adorația în fața Preasfântului Sacrament, animată de surorile din Congregatio Jesu și Surorile franciscane clarise misionare ale Preasfântului Sacrament, care au împărțit pliante cu rugăciuni și au însuflețit adorația cu cântări și invocații.

La sfârșitul Liturghiei prezidată de Pr. Vicențiu Bejan, un alt frate minor capucin de la Slobozia, la care au concelebrat și Pr. Romeo Horvat, paroh la Greci, și Pr. Silviu-Marian Șaran, vicar parohial la Brăila, Părintele decan a ținut să precizeze că suntem un decanat binecuvântat prin multitudinea carismelor ce-l cuprind: două congregații de surori la Brăila, o alta la Buzău, o soră la Râmnicu Sărat și Ordinul Fraților Minori Capucini la Slobozia.

La ieșire, pe treptele bisericii, persoanele consacrate au primit felicitări și urări de bine din partea enoriașilor.

Roxana Costin

Hits: 285

/ Știri / Tags:

Share the Post