Misionarii Milostivirii Divine la Pildești și Butea

WhatsApp Image 2023-10-23 at 9.43.00 PM

Misionarii Milostivirii Divine la Pildești și Butea

Duminică, 22 octombrie 2023, în Ziua Mondială a Misiunilor și sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, membri ai mișcării „Misionarii Milostivirii Divine” din București, împreună cu Părintele Emil Moraru, directorul spiritual al  mișcării, însoțiți de relicva sfintei Faustina Kowalska, au desfășurat o misiune de apostolat în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Pildești, județul Neamț, la invitația Părintelui paroh Ionel Roșu.

Atât la Sfânta Liturghie de la ora 9.00 (liturghia pentru copii și tineri) cât și la Liturghia solemnă de la ora 11.00, în omiliile sale, Părintele Emil Moraru a ținut câte o scurtă cateheză despre Cultul Milostivirii lui Dumnezeu, despre viața și revelațiile Sfântei Faustina și despre contribuția Papei Ioan Paul al II-lea la promovarea Cultului Milostivirii lui Dumnezeu.

De asemenea, la fiecare dintre Sfintele liturghii, membrii mișcării (Sora Veronica Boașă și domnul avocat Gheorghe Baltă)  au dat mărturii despre importanța cunoașterii și practicării formelor de devoțiune la Milostivirea Divină.

La ora 15,00, Ora Milostivirii, credincioșii au revenit în biserică pentru a se ruga împreună cu membrii mișcării Calea Crucii a Milostivirii și Coronița Divinei Milostiviri pentru intențiile generale și personale ale membrilor comunității locale.

Membrii mișcării au rămas profund impresionați de numărul mare al credincioșilor și, în special al tinerilor și copiilor, care au participat atât la Sfintele Liturghii, cât și la rugăciunea comună de la ora 15.00.

În ziua de sâmbătă, 21 octombrie, la invitația Pr. Marcel Blaj, Paroh de Butea, și a sorei Elisabeta, superioara Congregaţiei Surorilor Milostive ale Pătimirii lui Isus din comuna Butea, județul Iași, Părintele Emil Moraru, însoțit de domnul avocat Gheorghe Baltă, a mers la Casa de Bătrâni și Bolnavi „Sfântul Ioan Paul al II-lea”, din Butea, unde a celebrat o Sfântă Liturghie și a prezentat bolnavilor și slujitorilor acestora și personalului casei, spre venerare, relicva Sfintei Faustina Kowalska.

Av. Gheorghe Baltă
Președintele Mișcării Misionarii Milostivirii Divine

Hits: 383

/ Știri

Share the Post