ÎPS Aurel Percă deplânge atacul terorist asupra Israelului și declanșarea războiului

comunicat

ÎPS Aurel Percă deplânge atacul terorist asupra Israelului și declanșarea războiului

În urma atacului terorist asupra Israelului din 7 octombrie, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București, condamnă cu fermitate acest act de violență care a dus la moartea și rănirea a sute de persoane.

„În numele preoților și credincioșilor din Arhidieceza de București, împreună cu PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, doresc să-mi exprim compasiunea față de victimele nevinovate acestui atac terorist și față de familiile lor și să le asigur de rugăciunea noastră. Ne rugăm, totodată, pentru pace și înțelegere între popoarele din regiune, și ne alăturăm apelurilor repetate ale Sfântului Părinte Papa Francisc, ca prin dialog și cooperare să se ajungă la o soluție durabilă a conflictului dintre Israel și Palestina, soldat de-a lungul timpului cu atâtea victime. Chiar astăzi, Sfântul Părinte a subliniat din nou că «terorismul și războiul nu duc la nicio soluție, ci doar la moartea și suferința atâtor oameni nevinovați», cerând rugăciune pentru pace în Israel și Palestina”.

ÎPS Aurel Percă i-a invitat pe toți credincioșii romano-catolici din Arhidieceza de București să se roage pentru pace în Israel și Palestina, în Orientul Mijlociu și în întreaga lume. „Să ne rugăm pentru victimele atacului terorist din 7 octombrie și pentru familiile lor”, a spus ÎPS Aurel Percă. „Ne exprimăm și apropierea față de românii care trăiesc și muncesc în Israel și față de pelerinii români care se află în curs de repatriere”, a încheiat Arhiepiscopul de București.

Biroul de presă ARCB

 

Hits: 183

/ Comunicate de presă, Știri / Tags: , ,

Share the Post