Proiectul educațional „Apocalipsul Sf. Ioan” în Parohia Sf. Lucia din Greci: a patra întâlnire

WhatsApp Image 2023-09-11 at 7.01.47 PM

Proiectul educațional „Apocalipsul Sf. Ioan” în Parohia Sf. Lucia din Greci: a patra întâlnire

Sâmbătă 9 septembrie, și duminică, 10 septembrie, a continuat Proiectul „Apocalipsul Sfântului Ioan”, în Parohia  Sfânta Lucia Comuna Greci, județul Tulcea. Am ajuns la partea centrală din Cartea Apocalipsei.

Primele patru sigilii sunt caracterizate de un simbol comun. Sunt cei patru cai de culoare albă, roșie, verde și neagră. Acești patru cai reprezintă situațiile dramatice găsite în viața omenirii: războaie, foamete, ciumă și boală în toate formele. Acești cai au bântuit întotdeauna istoria omenirii și acest lucru este marcat.
În orice ciclu de șapte elementul, principal este cel de-al șaselea. Șase este cifra omului, este simbolul umanității și al neîmplinirii. În cartea Genezei, omul este creat în ziua a șasea, în ultima fază a creației. Apogeul este ziua șaptea, marele sabat. Din acest motiv, în simbologia bibliei, reprezintă umanitatea. În Evanghelia după Ioan există o altă referire: în ziua a șasea a fost ucis Isus, Fiul lui Dumnezeu, (feria sexta, este crearea omului nou.

Valorile reflectă atât ceia ce vrei să faci, cât și cum vrei să faci acele lucruri, sunt despre cum vrei să te comporți față de prietenii tăi, față de familia ta, față de sine, de mediu, de muncă etc. Metafora celor patru călăreți ai Apocalipsei din Noul Testament a fost preluată și în psihologie și folosită pentru a descrie patru trăsături ( critica, disprețul, defensiva și împietrirea ) care pot fi indicatori ai unei relații care eșuează.

Activitatea s-a încheiat duminică cu celebrarea Sfintei Liturghii cu întreaga comunitate parohială.

Ultima activitate din proiectul „Apocalipsa Sfântului Ioan” va fi în intervalul 13-15 octombrie.

Pr. Paroh Romeo Horvat
Parohia Sfânta Lucia din Greci

Hits: 433

/ Știri

Share the Post