Hramul Parohiei Nașterea Sfintei Fecioare Maria (Slatina)

cc44b739-c2ff-412e-8041-ea5e218036fa

Hramul Parohiei Nașterea Sfintei Fecioare Maria (Slatina)

Vineri, 8 septembrie 2023, la ora 17:30, comunitatea romano-catolică din Slatina s-a reunit pentru a celebra hramul Bisericii Nașterea Sfintei Fecioare Maria.

La această sărbătoare au participat atât membri ai comunității catolice slătinene, cât și prieteni ai comunității din Slatina sau din alte parohii catolice ale decanatului: Caracal, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Pitești și Mioveni.

Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată de către Pr. Gheroghe Coșa, Decan de Craiova; au concelebrat Pr. Petru Balint, Pr. Iosif Balint, Pr. Petrică Boroș, Pr. Claudiu Herciu, Pr. Sergiu Cătălin Farcaș, Pr. Petru Mihăică, Pr. greco-catolic Valeriu Catană și parohul locului, Pr. Sergiu Alin Pal.

Fiiind o comunitate care o are ca și patroană pe Sf. Fecioară Maria, Părintele predicator Claudiu Herciu ne-a vorbit despre Maria ca model de viață pentru fiecare membru al acestei comunități, încurajându-ne să o simțim aproape, mai ales prin rugăciune.

Sărbătoarea a invitat la bucurie pe plan spiritual prin participarea a numeroși credincioși la Sacramentele Penitenței și Sf. Împărtășanii, la animarea și pregătirea Sfintei Liturghii solemne, iar după momentul liturgic, bucuria a fost continuat cu o agapă fraternă.

Pr. Sergiu-Alin Pal

Hits: 274

/ Știri

Share the Post