Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București

6

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București

Duminică, 11 iunie a.c., biserica „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția) a îmbrăcat haine de sărbătoare. Trei fetițe și doi băieței s-au întâlnit pentru prima dată cu Isus Cristos în Sfânta Taină a Euharistiei.

Însoțiți de învățăturile dobândite, ca urmare a catehezelor la care au participat, având susținerea familiei, copilașii s-au pregătit cum au știut mai bine pentru a-i face mândri pe cei care i-au ajutat să meargă pe acest drum și să se apropie de Sacramentul Sfintei Euharistii.  Nerăbdători și plini de entuziasm, după o pregătire temeinică, micuții au pășit cu încredere spre Sfântul Altar și au așteptat cu sufletul la gură unul dintre cele mai importante momente din viața lor: primirea pentru prima dată a lui Isus în Sfânta Taină a Euharistiei.

Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de către Pr. paroh Cristinel Țâmpu, avându-i la altar pe Pr. Niculae Ilie, responsabil cu pastorația comunității germane și Pr. vicar Paul Aurel Isciuc, responsabil cu pastorația tineretului din Parohia Bărăția.

Toți copilașii s-au implicat în buna desfășurare a celebrării liturgice, fiecare având un rol precis: unii au citit lecturile, au cântat psalmul, alții au rostit invocațiile din cadrul Rugăciunii Credincioșilor, iar împreună s-au implicat în cadrul Ofertoriului și i-au adus daruri lui Isus la Sfântul Altar.

În cadrul omiliei, Pr. Paul Aurel Isciuc a subliniat importanța prezenței lui Isus Cristos în Sfânta Împărtășanie, sub speciile pâinii și ale vinului. De altfel, i-a îndemnat pe copilași să devină un Tabernacol al lui Isus în lume, hrănindu-se cât mai des cu Trupul și Sângele Lui. Asemenea motorului mașinii care are nevoie de combustibil pentru a funcționa, fiecare om are nevoie de Isus pentru a arăta chipul lui Dumnezeu în lume.

În încheiere, Părintele paroh a adresat mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare și desfășurare a acestei sărbători și i-a îndemnat pe copii și părinți să acorde o importanță semnificativă participării frecvente la Spovadă și Împărtășanie. După Sfânta Liturghie, copilașii și familiile acestora au luat parte la o agapă frățească în cadrul căreia cei mici avut prilejul de a-și exprima, cum au știut mai bine, trăirile momentului în care s-au întâlnit pentru prima dată cu Isus Cristos în Sfânta Împărtășanie.

Parohia Bărăția

Mai multe fotografii pot fi accesate pe pagina Facebook a Parohiei Bărăția

Hits: 221

/ Știri / Tags:

Share the Post