„Uniți în Duhul Sfânt”, tema exercițiilor spirituale pentru o serie de preoți din ARCB

WhatsApp Image 2023-05-24 at 10.19.04 AM

„Uniți în Duhul Sfânt”, tema exercițiilor spirituale pentru o serie de preoți din ARCB

„Uniți în Duhul Sfânt” a fost tema exercițiilor spirituale care au reunit 20 de preoți din ARCB sub îndrumarea Pr. Cristinel Fodor, Director Spiritual la ITRC Iași, căruia îi multumim pentru tot ce a realizat pentru noi în aceste zile.

Într-o atmosferă de primăvară, în perioada 22-25 mai 2023, ne-am restras la Mănăstirea Carmelitanilor Desculți de la Ciofliceni, pentru a asculta cu mai mare atenție glasul Celui Înviat care ne vorbește prin Duhul Sfânt, pe care îl revarsă necontenit asupra noastră din abundență.

Ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru la o Sfântă Liturghie pe ÎPS Aurel Percă, Păstorul Arhidiecezei noastre, care ne-a asigurat de rugăciunea și prețuirea Excelenței sale, adresându-ne un cuvânt de încurajare și de apreciere, atât pentru aceste zile, cât și pentru întreaga noastră activitate pastorală.

Temele meditațiilor au surprins modalitățile în care Duhul Sfânt lucrează în „unșii” Domnului, mai ales în noi, preoții. Duhul este acela care ne umple de puterea lui Dumnezeu… nu o putere a trupului, ci una care este în stare să mute munții din loc si să le poruncească să se mute în mare. Duhul este acela care ne amintește tot ce a făcut Domnul pentru noi, și nu doar că ne amintește, ci ne si învață, pentru că mereu trebuie să fim învățăcei la școala Iubirii lui Dumnezeu. Deoarece suntem însemnați cu sigiliul în Duhul Sfânt (Ef 1,13) nu trebuie să fim consumați de frică, fiindcă ungerea lui Dumnezeu (2 Cor 1,21) este puterea noastră.


Nu este nicioadată îndeajuns a se vorbi despre Duhul Sfânt care lucrează în noi lucrarea lui Dumnezeu în diferite moduri și folosindu-se de diferite situații.
Cel care a făcut ca oasele (Ez 37, 4-6) să prindă viată, este același care poate să lucreze în templele Duhului, care suntem noi, lucruri care întrec capacitatea de gândire a omului.Duhul Sfânt, așadar, a fost subiectul principal al meditațiilor propuse de Părintele predicator.


Nădăjduim că Duhul Sfânt ne va face să simțim la Rusalii, și nu numai, o primăvară a trăirii credinței. Flăcările de foc despre care ne vorbesc Faptele Apostolilor să schimbe mereu în noi voința noastră în voința lui Dumnezeu, pentru a trăi în libertatea Duhului.

Mulțumindu-i Domnului pentru aceste momente de har, am plecat fiecare în parohiile unde suntem chemați să slujim, întăriți că Duhul realizează în noi și prin noi lucruri minunate.

Pr Iosif Ghiuzan

Hits: 1456

/ Știri / Tags:

Share the Post