Sfânta Ioana Antida Thouret, comemorată în Parohia Bucureștii Noi

WhatsApp Image 2023-05-25 at 10.07.20 AM

Sfânta Ioana Antida Thouret, comemorată în Parohia Bucureștii Noi

„Ceea ce ați făcut unuia dintre aceștia mici, Mie mi-ați făcut”

Sfânta Ioana Antida a fost comemorată în data de 23 mai 2023 în Parohia Maica Îndurerată din București (Bucureștii Noi). Părintele Marian-Iulian Șchiopu, păstorul comunitații, a celebrat Sfânta Liturghie de la ora 18:00, împreună cu alți preoți invitați, prieteni ai surorilor și Grupul de Prietene ale Sfintei Ioana Antida. La această celebrare au participat „cei mici”, „cei săraci”, dar și „cei mari”, reprezentanți ai societății. Ne-am rugat împreună pentru creștinii de pretutindeni.

În cadrul cuvântului de învățătură, Părintele paroh Iulian ne-a prezentat viața Sfintei Ioana Antida, evidențiind drumul ei spre desăvârșire, prin care și-a trăit misiunea primită la Sfântul Botez și prin consacrarea făcută pentru Domnului. Ea spunea: „Când Dumnezeu cheamă și i se dă ascultare, El îți dă tot ceea ce este necesar ”. Cu alte cuvinte, fiecare creștin primește o misiune de dus la îndeplinire.


Sfânta Ioana Antida, prin surorile ei ne amintește tuturor să ascultăm de glasul Domnului, să trăim în voința lui Dumnezeu și să fim pentru aproapele nostru „Bunul Samaritean”.


Să ne lăsăm și noi umpluți de iubirea lui Dumnezeu, reînnoiți de Duhul Sfânt și plini de încredere că El ne transformă viața într-un izvor de viață pentru alții.

Sr. Monica Romila, sdc

Hits: 808

/ Știri

Share the Post