Al doilea curs formativ despre sacramente „Numai cu Tine” organizat de CDPT

347876247_261272109904767_4127497658928348130_n

Al doilea curs formativ despre sacramente „Numai cu Tine” organizat de CDPT

Cursul de formare pentru tineri din weekendul 11-14 mai 2023, eveniment care s-a desfășurat în Popești-Leordeni, la Mănăstirea ”Sfânta Agnes” (Congregatio Jesu), a reprezentat pentru un număr de 38 de participanți o experiență nouă care a adus în prim plan multe întrebări, dar care a oferit și multe răspunsuri cu privire la sacramentele slujirii comuniunii, Căsătoria și Preoția.

Tema cursului s-a intitulat „Numai cu Tine”, iar pentru alegerea ei, organizatorii din Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) București s-au inspirat din tematica diecezană „Iertarea, alinarea, slujirea și comuniunea de viață”. Prin această alegere au dorit să transmită că împreună cu Dumnezeu sacramentele pot fi trăite cum se cuvine și deplin.

Acest curs reprezintă partea a doua dintr-un proiect pastoral formativ pentru tineri care a avut ca scop conștientizarea mai profundă a sacramentelor vindecării (Pocăința și Ungerea Bolnavilor) și a celor de slujire a comuniunii (Preoția și Căsătoria). Prima parte s-a desfășurat la Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în perioada 3-6 noiembrie 2022.

Activitățile s-au desfășurat într-un mod interactiv, astfel stimulând curiozitatea participanților. Tinerii coordonatori au ales o formă cât mai flexibilă și stimulantă de prezentare a sacramentelor, astfel încât participanții să se lase provocați pentru a se implica trup și suflet la momentele formative oferite. Dacă în prima parte a fiecărei zilei a fost abordată tematica amintită mai sus, în partea a doua organizatorii au dorit să răspundă unei alte dorințe: cum să fii un mai bun animator parohial?  Astfel, în cadrul programului au fost incluse și workshop-uri bazate pe metode ajutătoare în animația grupului parohial.

Aceste momente de dezvoltare au fost realizate atât pe grupe de vârstă, pentru a putea dezbate noile informații într-un grup restrâns, având ulterior ca scop aplicarea acestor noi cunoștințe atât în grupul mic, cât și în grupul mare.Cu toate că unii tineri s-au arătat mai doritori în a răspunde, iar alții au fost mai timizi, până la finalul cursului întregul grup a dat dovadă de implicare în momentele organizate și de dorința de a se afirma alături de ceilalți.

Din program nu au lipsit momentele spirituale sau recreative. Acestea au fost menite pentru conștientizarea prezenței Celui care a creat aceste sacramente – Isus Cristos, în timp ce momentele recreative i-au ajutat pe toți să se apropie și să se cunoască mai mult unii cu alții.

Sperăm ca toți tinerii care și-au oferit experiența acestor două ediții a cursurilor de formare să simtă că s-au îmbogățit spiritual, dar și din punct de vedere al credinței creștine. Sperăm să-i revedem în compania voluntarilor CDPT și, de ce nu, alături de ei și alți tineri, curioși și doritori de cunoaștere a căii vieții creștine prin care te poți sfinți.

La final vă împărtășim câteva impresii din partea unor tineri binevoitori:

„Felicitări atât organizatorilor cât și participanților! Îmi sunteți toți dragi și tot ce am învățat și toate jocurile pe care le-am jucat îmi vor fi de folos toată viața.” (Anonim)

„Acest curs mi-a fost foarte util. Am învățat lucruri noi dar în special că Dumnezeu este în fiecare dintre noi, trebuie doar să îl căutăm și să ne lăsăm găsiți de El. Fiecare dintre noi este special și iubindu-ne vom fi fericiți!” (Anonim)

„E foarte folositor și util ce faceți. Bravo pentru toată dedicarea voastră! Să mai faceți! Keep up the good work! Eventual, poate reușiți să extindeți evenimentele pentru tineri din alte dieceze. E mare nevoie de voi. Mulțumesc!” (Paula)

„Felicitări pentru organizatorii care s-au ocupat de activitățile frumoase. Un gând frumos poate fi acela că sunteți cei mai minunați oameni pe care i-am putut întâlni vreodată. Sper să ne reîntâlnim și cu altă ocazie!”

Adrian și Deea, CDPT

Albumele foto pot fi accesate pe pagina Facebook CDPT. 

Hits: 109

/ Știri / Tags:

Share the Post