Europa catolică unită în a implora pacea pentru Ucraina

WhatsApp Image 2023-03-23 at 12.01.15 PM (1)

Europa catolică unită în a implora pacea pentru Ucraina

Postul Mare din 2023 a însemnat pentru Biserica Catolică din Europa și organizarea unui șir de Sfinte Liturghii celebrate în fiecare zi în de un alt membru al CCEE* pentru victimele războiului din Ucraina și pentru pacea din această țară.

În data de 23 martie 2023, la ora 11.00, în biserica Mănăstirii Carmelitane de la Ciofliceni,  ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la fel ca în cei doi ani precedenți, s-a unit cu ceilalți 38 de membri ai CCEE în a implora pacea pentru Ucraina. Au concelebrat peste 50 de preoți din Arhidieceza de București și au participat mai multe persoane consacrate aflate la Mănăstire pentru un curs de formare.

* CCEE – Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa este compus din treizeci și nouă de membri, dintre care treizeci și trei sunt Conferințe episcopale, la care se adaugă Arhiepiscopii din Luxemburg, Principatul Monaco, Arhiepiscopul maronit din Cipru și Episcopii de Chișinău (Moldova), Eparhia de Mukachevo și Administrația Apostolică din Estonia. Împreună, aceștia reprezintă Biserica Catolică în nu mai puțin de patruzeci și cinci de țări de pe continentul european.

Hits: 139

/ Știri / Tags: ,

Share the Post