10 ani de pontificat ai Papei Francisc, celebrați la Catedrala Sf. Iosif

Screenshot 2023-03-13 at 23.11.45

10 ani de pontificat ai Papei Francisc, celebrați la Catedrala Sf. Iosif

Data de 13 martie 2013 este deosebit de semnificativă pentru toți catolicii din lume, marcând alegerea Sfântului Părinte Papa Francisc. La Cei 10 ani de pontificat ai Papei Francisc au fost marcați luni, 13 martie 2023, printr-o Sfântă Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, alături de care au celebrat PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București și preoții Catedralei.

În cadrul omiliei, PS Cornel Damian a subliniat că merită să reamintim ceea ce ne propune Papa Francisc: chipul unei Biserici care, așa cum citim în Evangelii gaudium, „știe să facă primul pas, știe să ia inițiativa fără teamă, să iasă în întâmpinare, să-i caute pe cei îndepărtați și să ajungă la răscruce pentru a-i invita pe cei excluși. Trăiește o dorință inepuizabilă de a oferi milostivire, rod al faptului că a experimentat infinita milostivire a Tatălui și puterea sa de răspândire”.

Milostivirea, a subliniat Episcopul Auxiliar de București, este cuvântul care rezumă cel mai bine magisteriul Papei Francisc la intrarea în cel de-al unsprezecelea an de pontificat: milostivirea ca mesaj-cheie al lui Isus în Evanghelie, și o conștientizare a faptului de a fi continuu iubit și ridicat după fiecare cădere, redând mesajul Papei Evangelii gaudium: „Comunitatea evanghelizatoare se plasează prin fapte și gesturi în viața de zi cu zi a celorlalți, scurtează distanțele, se coboară până la umilință dacă este necesar și își asumă viața umană, atingând trupul suferind al lui Cristos în oameni”.  „Mulțumim Domnului că ni l-a dăruit în fruntea Bisericii” a concluzionat PS Cornel Damian.

După Sfânta Liturghie, a urmat concertul de muzică renascentistă al corului de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu, dirijat de Andrei Stănculescu, cu un repertoriu din opera compozitorului Josquin Desprez.

Hits: 282

/ Știri / Tags: ,

Share the Post