Școala la iezuiți: Reculegere la intrarea în Postul Mare

WhatsApp Image 2023-02-26 at 10.19.34 PM

Școala la iezuiți: Reculegere la intrarea în Postul Mare

Ca în fiecare an, dar mai mulți ca niciodată, peste 50 de cursanți ai „Școlii la iezuiți” – tineri de toate vârstele și mereu „aici”, ca laici, maici și „taici” – s-au strâns, cu mic cu mare, la Ciofliceni pentru o nouă, dar și cea mai importantă „absolvire”: de greșeli și de păcate.

Reculegerea de Post din 24-26 februarie a avut ca temă „Reguli în dragoste și război”, răsturnând convingerea tacită că putem face orice când ceva ne place sau trăim o adversitate. Inspirați de Evanghelie și de Regulile ignațiene de discernământ în urmarea lui Cristos, ne-am pus și noi inima „pe drum, pe cale”. Etapele acestui pelerinaj spiritual au prilejuit tot atâtea exerciții: de conștientizare a simțurilor, de cercetare a cugetului, de găsire a propriei „stări” pe Calea Crucii, prin inviorare și interiorizare, prin tăcere și împărtășire, prin meditație și Euharistie.

Și mai ales după încheierea Reculegerii, am înțeles cât de important este ca acest drum în urmare și însoțire spirituală să continue: Cristos a înviat pentru că s-a încredințat, a luptat și a perseverat.

Drum bun și curaj în încercare celor care au pus bun început în Postul Mare: Reculegerea va fi continuată prin deja cunoscutele EVO (Exercitii in Viata Obisnuita), în fiecare marți prin Sf. Liturghie de la 18.30 la Centrul Arrupe de pe str. Maior Ilie Opriș 54 și Material de Rugăciune în prezență și online de la 19.15

Vă așteptăm cu drag în continuare!

Pr. Marius Taloș SJ

Hits: 363

/ Știri / Tags:

Share the Post