La un an de la declanșarea războiului, Caritas București și Arhidieceza de București au organizat un Recviem pentru victimele războiului din Ucraina

333277156_515033277473562_2167985026701863116_n

La un an de la declanșarea războiului, Caritas București și Arhidieceza de București au organizat un Recviem pentru victimele războiului din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina, Caritas București a venit în sprijinul celor ce au fugit căutând siguranță în țara noastră.

Vineri, 24 februarie 2023, la împlinirea unui an de la începutul acestui flagel, la Biserica Sfânta Maria a Harurilor – Bărăția din București a fost celebrat un Recviem pentru persoanele decedate din cauza războiului. De asemenea au fost proclamate și rugăciuni pentru pace. Momentul de rugăciune a fost prezidat de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat E.S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova; ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit; PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și mai mulți preoți din parohiile din București.

Pr. Antonie, preot ortodox din Ucraina, a cărui familie refugiată în România este sprijinită de Caritas București, a proclamat rugăciuni în limba ucraineană pentru cei vii și pentru cei răposați.

Au răspuns invitației noastre doamna Anna Honcharova din partea Ambasadei Ucrainei in Romania, E.S. doamna Adelheid Folie – Ambasador al Austriei in Romania, domnul Mihnea Claudiu Drumea – Consilier de Stat reprezentant al Primului Ministru si doamna Doina Crângașu – director executiv al Confederației Caritas.

La acest moment de rugăciune au participat peste 400 de persoane refugiate din Ucraina ce beneficiază de sprijinul Caritas București, precum și enoriași ai parohiilor romano-catolice din București.

La sfârșitul celebrării, cei prezenți au primit conform tradiției locale din Ucraina, pentru sufletul celor răposați, un pachet simbolic constând într-o lumânare, o pâinică și câteva bomboane.

În parteneriat cu Banca pentru Alimente, în a doua parte a zilei am distribuit persoanelor din Ucraina produse alimentare.

Evenimente care să marcheze trecerea unui an de la începutul războiului din Ucraina au fost organizate și de către organizațiile Caritas din Iași, Oradea, Cluj și Baia Mare.

Marius Cocuț Forminte
Director Caritas București

Angelus TV a transmis live celebrarea, care poate fi urmărită aici.

Foto: Gabriela Niculescu

Albumul foto poate fi accesat aici

Hits: 190

/ Știri / Tags: ,

Share the Post