Recviem pentru soldații căzuți și victimele războiului din Ucraina, organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Caritas București

recviem3

Recviem pentru soldații căzuți și victimele războiului din Ucraina, organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Caritas București

La inițiativa Centrului Caritas al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, la împlinirea unui an de la începutul invaziei trupelor rusești în Ucraina, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va prezida un Recviem pentru soldații căzuți și victimele războiului din Ucraina, vineri, 24 februarie 2023, ora 11.00, la Biserica Sfânta Maria a Harurilor – Bărăția (Bvd. I. C. Brătianu 27). Celebrarea va fi transmisă live de Angelus TV.

Se vor face rugăciuni pentru pace în Ucraina, pentru familiile care suferă și persoanele care au fost constrânse să ia calea exilului și pentru pace în lume. Va fi prezent și un preot ucrainean ortodox, care va oficia slujba parastasului pentru soldații căzuți și victimele războiului.

La celebrare vor participa E.S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova; ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit; PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București; vor fi prezenți doamna Anna Honcharova, Secretar afaceri economice, Ambasada Ucrainei în România;  E.S domnul Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova în România; doamna Adelheid Folie, Ambasador al Austriei în România; domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, Ambasador al Spaniei în România; domnul Mihnea Claudiu Drumea, Consilier de Stat din partea Guvernului României și domnul Iulian Fota, Secretar de stat din partea MAE. Vor asista persoane refugiate din Ucraina, sprijinite de Caritas București.

Caritas București oferă mai multe servicii în favoarea refugiaților din Ucraina: cazare, vouchere de cumpărături, consiliere juridică, socială și psihologică, cursuri de limba română, cursuri remediale de limba ucraineană, limba engleză și matematică pentru copiii din clasele I-XI, centru de zi pentru preșcolari, sprijin în găsirea unui loc de muncă, sprijin material constând în alimente și produse de igienă. Din martie 2022 și până în prezent au beneficiat de sprijinul Caritas București peste 13 000 de persoane, iar în prezent Caritas București susține lunar aproximativ 6 000 de refugiați, în special femei și copii.


Asociația Caritas București este brațul social al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, înființată în decembrie 1989 și răspunde nevoilor persoanelor aflate în dificultate. În cei peste 30 ani a desfășurat sau desfășoară în favoarea  acestora mai multe programe sociale: îngrijiri la domiciliu, farmacie socială, cantina socială, intervenție în caz de calamități, cutia cu alimente, consiliere juridică și pshiologică, găzduire și educație pentru copiii lipsiți de ingrijire părintească prin Casa Sf. Ioan – centru de module de tip familial.

Asociația Caritas București din 1994 este membru fondator al Confederației Caritas Romania, membră a Caritas Europa și a Caritas Internaționalis.

Hits: 488

/ Comunicate de presă, Știri / Tags: ,

Share the Post