Festivalul Tinereții organizat de CDPT: „Slujirea mea ești tu!”

332173444_534246325478730_1315716479257004057_n

Festivalul Tinereții organizat de CDPT: „Slujirea mea ești tu!”

Un alt an pastoral, o nouă ediție Festivalul Tinereții. Un eveniment devenit tradiție în timp, o sărbătoare a tinerilor, dar nu numai, care  a reușit să adune și în acest an doritori de toate vârstele interesați să observe cum percep adolescenții și tinerii de astăzi realitatea slujirii.

Sâmbătă, 18 februarie 2023, la teatrul de animație „Țăndărică”, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) a creat din nou contextul unei sărbători a comuniunii și creșterii umane și spirituale. Tema festivalului a fost: „Slujirea mea ești tu!”

Evenimentul a fost de tipul unui concurs, prin urmare cele șase grupuri parohiale înscrise – Sfânta Elena, Sf. Tereza, Sfânta Fecioară Maria, Regina Sf. Rozariu (Popești Leordeni), Catedrala Sfântul Iosif, Adormirea Maicii Domnului și Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea) – au concurat pentru cele cinci premii oferite de organizatori. Premiile puse în joc și câștigătorii acestei ediții au fost după cum urmează:

  • Momentul cel mai apropiat de temă – Parohia Sfânta Elena;
  • Cel mai original moment – Parohia Catedrala Sf. Iosif;
  • Cea mai bună interpretare (joc ca grup) – Parohia Catedrala Sf. Iosif;
  • Cel mai bun moment (le încorporează pe primele 3) – Parohia Adormirea Maicii Domnului

Între momentele artistice s-au derulat câteva jocuri de cultură generală și religioasă la care au putut concura câte un reprezentant al fiecărei parohii prezente. Această categorie a fost câștigată de Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Cioplea.

Juriul, care a deliberat primele patru premii, a fost alcătuit din trei persoane: dl. Aurelian Temișan (artist de muzică ușoară), dra. Roberta Antonie (actriță) și Pr. Dan Suciu (operator audio-video la Televiziunea Angelus TV).

Dacă în fiecare an la eveniment era prezent și unul dintre Păstorii Arhidiecezei, din motive obiectiv-pastorale, ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian nu au putut participa, dar au dorit să le transmită un mesaj tuturor celor prezenți, despre tema festivalului dar și despre timpul Postului Mare, care poate fi vizionat aici.

„A sluji nu înseamnă a te face sclavul cuiva, a sluji înseamnă, de fapt, să exprimi iubirea în gradul cel mai înalt, în diferitele momente pe care viața ți le pune în față. Așadar, dragi tineri, mă bucur să vă îndemn cu aceste cuvinte: să începeți Postul Mare cu mult entuziasm, cu multă bucurie, chiar dacă este un timp de austeritate și mai ales în activitățile voastre tinerești să desfășurați o adevărată activitate de slujire. Dragi tineri vă îmbrățișez pe toți, toate cele bune și drum bun în Postul Mare!” a subliniat în mesajul său ÎPS Aurel Percă.

Iar PS Cornel Damian a dezvoltat aceeași temă a slujirii: „Poate că în societatea modernă a sluji nu are un ecou extraordinar, nu place tuturor pentru că poate adesea sau prea adesea ne place să fim slujiți și nu să slujim. Dar faptul de a sluji altora este un element esențial al creștinismului. Și având această atitudine de slujire nu numai în Biserică, dar și în familie, și în relațiile cu ceilalți ne apropiem mai mult de Cristos. (…) Mai sunt doar câteva zile până când va începe timpul Postului Mare. Este o perioadă binecuvântată în viața Bisericii (…) putem să facem mai mult bine, mai multe acte de slujire. De aceea, v-aș îndemna, dragi tineri, să vă opriți mai mult și să îl priviți pe Cristos care atât de mult ne-a iubit încât și-a dat viața pentru noi, atât de mult ne-a iubit încât a venit să ne slujească și a făcut-o într-un mod extraordinar. Viața ne oferă atâtea ocazii de a sluji în familie, în relație cu vecinii sau cu cei care nu întotdeauna sunt alături de noi și ne vor binele. Apropiindu-ne de ei, fiți siguri că putem crește în iubire față de Dumnezeu și aproapele.”

Sărbătoarea nu s-a oprit la teatru, ci a continuat și după Festival. Astfel, tinerii au fost invitați și la o sărbătoare în stil tineresc, organizată de tinerii Echipei Diecezane care s-a desfășurat într-o locație pusă la dispoziție de Parohia Catedralei Sf. Iosif.

Programul activităților propus de Centrul Diecezan va continua și în perioada următoare. În continuare se pot observa activitățile propuse pentru luna martie, iar pe căile de comunicare deja cunoscute vor fi anunțate detaliile despre fiecare eveniment.

CDPT

Mai multe fotografii de la eveniment pot fi accesate pe pagina Facebook CDPT

Hits: 516

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post