Întâlnirea reprezentanților cultelor din Capitală: concluzii ale Octavei de Rugăciune și teme actuale

IMG_5867

Întâlnirea reprezentanților cultelor din Capitală: concluzii ale Octavei de Rugăciune și teme actuale

Vineri, 10 februarie 2023, reprezentanții cultelor implicați în organizarea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din București s-au întâlnit la un „prânz ecumenic de lucru” găzduit de Biserica Evanghelică Luterană C.A. Autorul acestei inițiative inedite este Episcopul Vicar Daniel Zikeli, prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din București.

La întâlnire au participat preoți din Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Evanghelică Luterană C.A., Biserica Anglicană, Biserica Armeană și Biserica Reformată Calvină. Din partea Bisericii Romano-Catolice a participat Pr. Daniel Bulai, responsabil al Oficiului pentru Ecumenism și Dialogul interreligios al Arhidiecezei de București.

Plecând de la analizarea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an, un accent mare s-a pus pe reînnoirea întâlnirilor Consiliului Consultativ al Cultelor din România și pe descoperirea unor căi comune de implicare în misiunea socială a Bisericii.

Au mai fost dezbătute și următoarele teme: organizarea unei rugăciuni comune în Postul Mare 2023 – Calea Sfintei Cruci; atenția față de educația religioasă a tineretului (Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși – Timișoara și Ziua Mondială a Tineretului Catolic – Lisabona); pierderea sensibilității păcatului; crizele umanitare din această perioadă (războaiele din Ucraina și Armenia, precum și cutremurul din Turcia și Siria); Ziua Internațională a Femeii; împărtășiri din experiența Sinodului despre sinodalitate din Biserica Catolică.

Pe parcursul a trei ore, în care a dominat dialogul fratern și bucuria de a fi împreună, nu au lipsit rugăciunea și entuziasmul îndreptat către dorința lui Isus „ca toți să fie una”!

Material realizat cu sprijinul Pr. Daniel Bulai

Hits: 2815

/ Știri / Tags:

Share the Post