Congresul OIEC de la Marsilia: „Școala catolică – un corp de speranță pentru a schimba lumea. Construind împreună satul educației”

WhatsApp-Image-2022-12-06-at-14.49.12

Congresul OIEC de la Marsilia: „Școala catolică – un corp de speranță pentru a schimba lumea. Construind împreună satul educației”

Oficiul International pentru Educația Catolică (OIEC) a organizat în perioada 1-3 decembrie 2022 Congresul internațional Școala catolică – un corp de speranță pentru a schimba lumea. Construind împreună satul educației.

În spiritul Pactului Global pentru Educație lansat de Papa Francisc, evenimentul de la Marsilia (Franța) a continuat inițiativele pentru construcția satului educației, pe baza contribuției fiecărei regiuni a OIEC (Europa, America, Africa, Asia și Orientul Mijlociu), și în dialog cu educatori de alte confesiuni și religii. Aceasta este o oportunitate de a gândi împreună la noi căi educaționale, o promisiune a unei umanizări a lumii.

whatsapp-image-2022-12-06-at-21-35-49-768x1024

Din România, la Congresul de la Marsilia au participat Pr. Ion Riba (din partea Secretariatului Național pentru Educația Catolică – SNEC) și dna Mihaela Zăbavă (Consilier – Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

whatsapp-image-2022-12-06-at-21-40-04

În calitate de invitat din partea OIEC, dna Mihaela Zăbavă a participat la masa rotundă „Educarea pentru fraternitatea universală într-un context educațional multireligios”. La această activitate au fost dezbătute aspecte care privesc modul în care pot fi create condițiile pentru o cultură a dialogului, în spiritul Documentului privind fraternitatea umană pentru pacea și conviețuirea mondială, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Declarația de la Abu Dhabi.

Papa Francisc a transmis participanților la Congres un mesaj intitulat Școala ca lecție de viață.

Pr. Ion Riba
Sursă: site-ul Conferinței Episcopilor din România

Hits: 162

/ Știri / Tags:

Share the Post