Adunarea Generală a Comitetului European pentru Educația Catolică (CEEC)

20221205_100241-scaled

Adunarea Generală a Comitetului European pentru Educația Catolică (CEEC)

În zilele de 5 și 6 decembrie 2022, la Marsilia (Franța), Comitetul European pentru Educația Catolică a organizat a 99-a Adunare Generală.

Organizatorii și-au propus ca activitățile evenimnetului să fie inspirate din cuvintele Papei Francisc:  Educația este unul dintre mijloacele cele mai eficace pentru a umaniza lumea și istoria. Educația este înainte de toate o problemă de iubire și de responsabilitate care transmite în timp din generație în generație.

Pe agenda întâlnirii au fost dezbătute mai multe aspecte ale învățământului catolic din Europa; sistemul educativ din Franța, libertatea învățământului catolic, identitatea și răspândirea școlii catolice, implicarea școlilor catolice în organizarea Zilei mondiale a tineretului de la Lisabona (1-6 august 2023), provocările actuale cu care se confruntă școlile catolice, școlile catolice din Ucraina, formarea directorilor din școlile catolice etc.

La eveniment au participat delegați din partea Secretariatelor naționale din țările europene și delegați din partea organizațiilor partenere: Oficiul Internațional pentru Educația Catolică – OIEC, Organizația privind apărarea dreptului la educație – OIDEL și Uniunea europeană a foștilor elevi din învățământul catolic – UNAEC.

Din partea Secretariatului Național pentru Educația Catolică (SNEC) din România a participat Pr. Ion Riba.

Următoarea Adunare Generală a CEEC va avea loc la Vilnius (Lituania), 21-23 aprilie 2023.

Pr. Ion Riba (SNEC)
Sursa: site-ul Conferinței Episcopilor Catolici din România 

Hits: 37

/ Știri / Tags:

Share the Post