Preoți din ARCB în audiență la Papa Francisc, cu ocazia jubileului de 25 de ani de preoție

cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563

Preoți din ARCB în audiență la Papa Francisc, cu ocazia jubileului de 25 de ani de preoție

În perioada 18-25 noiembrie, mai mulți preoți români au efectuat un pelerinaj de mulțumire la Roma cu ocazia jubileului de argint al hirotonirii preoțești. Printre ei s-au aflat patru preoți din Arhidieceza de București, care anul acesta au aniversat 25 de ani de preoție: Pr. Francisc Ungureanu, Responsabilul Oficiului pentru Comunicații Sociale al ARCB și Director al Angelus TV, secretar al Conferinței Episcopilor din România; Pr. Fabian Măriuț, Paroh la Parohia Sfânta Fecioară Maria Regină (Cioplea), Responsabilul Oficiului pentru Pastorația Familiilor al ARCB; Pr. Emil Moraru, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB; Pr. Florin Bejenaru, Paroh la Parohia Sfânta Cruce și Responsabil al Oficiului pentru Pastorația Biblică al ARCB. A fost prezent în pelerinaj și Pr. Iosif Tiba, paroh la Parohia Sf. Francisc de Assisi din București.

Grupul de preoți din promoția anului 1997 a luat parte la audiența generală de miercuri a Papei Francisc în Piața San Pietro, relatează Vatican News. Pe lângă preoții din ARCB, pelerinajul a inclus preoți din Dieceza de Iași și Dieceza de Feldkirch (Austria).

Mărturiile lor pot fi ascultate în interviul realizat cu această ocazie de Redactia Română Vatican News – Radio Vatican.

Foto: © Vatican Media

 

 

 

Hits: 1103

/ Știri / Tags:

Share the Post