Vizita ES Mons. George Khawam în Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2022-11-19 at 7.37.43 PM

Vizita ES Mons. George Khawam în Arhidieceza de București

Vineri, 18 noiembrie a.c., Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a primit pe Excelența Sa Mons. George Khawam, Eparh de Latakia, Tartous și pentru greco-catolicii melchiți, cu sediul în Siria, aflat în vizită în țara noastră pentru a-i întâlni pe enoriașii care se află în România.

Mons. Khawan a fost însoțit de Părintele Walid Eskandafi, Vicar general al Eparhiei Latakia și Tartous, de domnul Nicholas S. Kass, Director executiv pentru afaceri internaționale corporative, Alexandrion Group, precum și de alte persoane.

whatsapp-image-2022-11-19-at-7-37-43-pm-1

Întâlnirea a avut loc într-o notă de familiaritate și de o deosebită cordialitate, înaltul oaspete fiind interesat să afle amănunte despre situația comunităților catolice din Arhidieceza de București și din țară și despre relația cu celelalte culte. Mons. George Khawam a prezentat situația destul de tragică pe care o trăiesc comunitățile creștine, tot mai multe persoane fiind silite să părăsească Siria și Orientul Mijlociu din cauza războiului și a tensiunilor existente.

whatsapp-image-2022-11-19-at-7-37-43-pm-2

După schimbul de cadouri, ÎPS Aurel Percă, însoțit de Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan, i-a condus pe oaspeți în Catedrala Sf. Iosif. Întregul grup a admirat frumusețea acestui măreț locaș de cult, orga sa aproape centenară, apoi s-a oprit pentru câteva clipe la relicvele Fericitului Vladimir Ghika, de la a cărui arestare (18 noiembrie 1952) s-au împlinit în această zi 70 de ani.

Înainte de a părăsi Catedrala, Mons. George Khawam și Vicarul său general au ținut să le ofere celor care se aflau în acel moment în catedrală un cadou muzical, cântând, după ritul melchit, câteva ectenii în limba arabă.

Hits: 179

/ Știri / Tags:

Share the Post