Ziua Mondială a Misiunilor la București, cu Operele Misionare Pontificale

WhatsApp Image 2022-10-23 at 10.45.01 PM

Ziua Mondială a Misiunilor la București, cu Operele Misionare Pontificale

Duminică, 23 octombrie 2022, când Biserica Universală a celebrat cea de-a 96-a Zi Mondială a Misiunilor, creștinii din lumea întreagă au retrăit cuvintele lui Isus adresate discipolilor săi după înviere, fiind o adevărată provocare, pe care anul acesta Sfântul Părinte Papa Francisc ne-o lansează tuturor: „Îmi veți fi martori” (Fap 1,8).

Această invitație ne obligă pe toți să redescoperim natura noastră misionară, pe care am primit-o la botez, carismă care ne ajută să devenim tot mai asemănători cu Isus, transformând viața noastră într-o misiune a slujirii și a carității.

whatsapp-image-2022-10-23-at-10-44-34-pm

Pe urmele apostolilor, copiii, adolescenții, tinerii și alți membri misionari din București au pornit în ajunul Zilei Mondiale a Misiunilor pe drumul credinței, dorind astfel să marcheze pelerinajul creștinului pe acest pământ, care se află în călătorie către casa Tatălui, fiind chemat  prin comuniunea cu El să participe la viața harului divin.

Lăsându-se aprinși de focul Duhului Sfânt, la fel cum Fericita Pauline Jaricot s-a lăsat mistuită de focul iubirii infinite a Divinei Euharistii, pelerinii au dorit să ofere câteva ore din timpul lor pentru a fi mai profund uniți cu Isus, Misionarul Tatălui ceresc. Astfel, și-au dat întâlnire la Parohia Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția), încredințând în mâinile Preacuratei Fecioare Maria viața lor și rugând-o să-i însoțească în acest pelerinaj. Apoi, l-au invocat în rugăciunile lor pe Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, pe care Biserica îl comemorează în ziua de 22 octombrie. Au continuat pelerinajul către Catedrala Sf. Iosif, nu înainte de a face un popas la Biserica Italiană (Isus Mântuitorul) dorind astfel să-i mulțumească lui Isus pentru dragostea lui nemărginită față de oameni.

whatsapp-image-2022-10-23-at-10-44-51-pm

Cu pași grăbiți s-au îndreptat spre Catedrală, unde și-au dat întâlnire în mod virtual cu ceilalți membri misionari din țară, unindu-se în rugăciune prin intermediul postului Angelus TV, recitând Sfântul Rozariu, animând Sfânta Liturghie și Veghea Misionară, moment în care au avut ocazia să se roage, să mediteze și să asculte un dialog mistic între Fericita Pauline Jaricot și Mirele ei, Isus.

Pr. Eugen Blaj, Director Național al Operelor Misionare Pontificale (OMP) a coordonat celebrările, ajutându-i pe credincioșii prezenți și pe ascultătorii prezenți online să învețe de la  Fericita Pauline, fondatoarea Operei pentru Răspândirea Credinței și a devoțiunii Rozariului Viu, cum să-și trăiască carisma misionară pe acest pământ. Veghea a culminat cu admiterea a șase copilași în marea familie a Copilăriei Misionare Pontificale (CMP), după ce și-au exprimat dorința de a se apropia mai mult de Isus, prietenul copiilor.

whatsapp-image-2022-10-23-at-10-45-05-pm

Sărbătoarea a continuat în zorii dimineții Duminicii Mondiale a Misiunilor cu participarea misionarilor la Sfânta Liturghie în biserica Sf. Anton de Padova din București (Colentina), unde, în spirit de sărbătoare, Părintele Eugen a mai admis trei copilași din comunitate la CMP. Aceștia au fost aplaudați de cei prezenți, în timp ce corul bisericii a intonat solemn imnul CMP „Botezați și trimiși”.

 

whatsapp-image-2022-10-23-at-10-45-04-pm

Micii protagoniști, drept recunoștință, au prezentat în cadrul oferirii darurilor diferite simboluri care fac parte din kit-ul lor de formare misionară și au oferit produse alimentare pentru cei mai nevoiași decât ei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Eugen i-a provocat pe credincioși să aibă curajul de a se lăsa inspirați de viața Fericitei Pauline, invitându-i totodată să-i cumpere biografia tradusă recent în limba română, pentru a cunoaște viața plină de spiritualitate a acestei laice care a revoluționat ideea de misiune în istoria Bisericii și a ne lăsa inspirați de ea în a-l descoperi pe Dumnezeu în interiorul nostru. După Sf. Liturghie, copiii s-au rugat Sfântul Rozariu pentru misionari, alături de cei prezenți în biserică.

whatsapp-image-2022-10-23-at-10-45-01-pm-1

Și în alte parohii din țară, Ziua Mondială a Misiunilor a fost celebrată cu mult entuziasm, fiind marcată prin diferite activități de promovare misionară, pentru a sensibiliza oamenii și a susține misiunea Bisericii prin rugăciune și caritate, astfel încât toți oamenii să se simtă parte a aceleiași familii umane, care trăiește și mărturisește iubirea lui Dumnezeu în lume.

Operele Misionare Pontificale

Hits: 513

Share the Post