ÎPS Ioan Robu la hramul capelei Sf. Tereza de Avila din Smârdioasa (Teleorman)

WhatsApp Image 2022-10-17 at 9.48.45 AM (3)

ÎPS Ioan Robu la hramul capelei Sf. Tereza de Avila din Smârdioasa (Teleorman)

Duminică, 16 octombrie 2022, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București, a fost prezent la Smârdioasa (Teleorman), unde a prezidat Sfânta Liturghie a hramului capelei dedicate Sfintei Tereza de Avila. La Sfânta Liturghie a concelebrat  Pr. Eugen Blaj, director național al Operelor Misionare Pontificale. A participat un grup de copii misionari din București, însoțiți de Matilda Andrici, secretară natională pentru Copilăria Misionară Pontificală, și de Ștefan Andrici, organist la Catedrala Sf. Iosif din București. Credincioșii l-au întâmpinat pe Înalt Preasfințitul la intrarea in capelă și i-au făcut o primire călduroasă, simțindu-se onorați a-l avea ca oaspete la hram.

whatsapp-image-2022-10-17-at-9-48-45-am-2

ÎPS Ioan Robu a încălzit inimile credincioșilor cu predica pe care a ținut-o, explicând biografia Sf. Tereza de Avila și punând în evidență faptul ca aceasta sfântă a avut o mare influență în istoria Bisericii și a culturii din ultimele cinci secole. Duhul Sfânt a călăuzit-o în așa fel încât a lăsat un reper considerabil în spiritualitatea catolică. De asemenea, ea a reînnoit spiritul mânăstirilor carmelitane care continuă și astăzi, cu ordinul carmelitanilor desculți. Să luăm ca amintire de la această celebrare a hramului deviza Sfintei:  „Nimic să nu te tulbure; să nu îți fie frică de nimic. Totul trece, doar Dumnezeu rămâne!”

whatsapp-image-2022-10-17-at-9-48-45-am-1

Cuvinte venite din copilăria ei, dar pe care le-a rostit apoi cu forța experienței ei. Dumnezeu rămâne același, nu se schimbă. El este piatra noastră călăuzitoare în credință. Așa a fost pentru Sf. Tereza convingerea ei că deși totul se schimbă în viața noastră, Dumnezeu nu se schimbă. Iar celui care îl are pe Dumnezeu in inima sa, nu îi lipsește nimic. Dumnezeu îi ajunge.

whatsapp-image-2022-10-17-at-9-48-45-am

După Sfânta Liturghie urmat un moment de adoratie euharistică, iar înainte de ieșirea din capela credincioșii au primit binecuvântarea cu relicva Sfintei Tereza de Avila. A urmat o agapă pregătită de puținii credincioși ai acestei capele.

Capela din Smârdioasa a fost construită de Pr. Alois Ilieș, susținut de avocata Mariana Despa (Lovișteanu), de fericita memorie, împreună cu alți câțiva credincioși și prieteni, cu câțiva ani în urma, pe când locuia ca preot pensionar acolo.

Domnul să facă rodnică pentru viața noastră celebrarea acestui hram.

Pr. Eugen Blaj
Director Național al Operelor Misionare Pontificale

Hits: 1294

/ Știri / Tags:

Share the Post