ÎPS Aurel Percă a publicat Scrisoarea pentru noul An Pastoral dedicat Sacramentelor de vindecare și de slujire a comuniunii creștine

online 27sept Anul Pastoral 2022-2023 (cover)

ÎPS Aurel Percă a publicat Scrisoarea pentru noul An Pastoral dedicat Sacramentelor de vindecare și de slujire a comuniunii creștine

Vineri, 7 octombrie 2022, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a publicat Scrisoarea pentru noul An Pastoral cu tema „Iertarea, alinarea, slujirea, comuniunea de viață”, dedicat Sacramentelor de vindecare și de slujire a comuniunii creștine: Pocăința, Maslul, Preoția și Căsătoria.

Adresată întregii Arhidieceze, preoților, persoanelor consacrate și laicilor, Scrisoarea pastorală a Arhiepiscopului de București are drept scop orientarea activităților pastorale din parohii, institute de viață consacrată, asociații, etc., în noul An Pastoral, propunând titluri și subiecte care este propus pentru cateheze, care însoțesc mai departe spiritul sinodal în care ne aflăm, dat fiind că anul viitor, în octombrie va fi celebrat Sinodul Episcopilor la Vatican.

Acest An Pastoral este ultimul din ciclul trienal cu care ÎPS Aurel Percă și-a deschis mandatul pastoral în Arhidieceza de București, punând în centru „Liturgia, celebrare divină, viață creștină”, cu scopul de a favoriza o cunoaștere mai profundă a liturgiei și o participare activă la toate celebrările sacramentelor.

După prezentarea naturii și importanța Liturgiei în viața Bisericii, în conformitate cu Constituția liturgică Sacrosanctum Concilium(Anul Pastoral 2020-2021) și a Sacramentelor inițierii creștine – temelia vieții creștine – (Anul Pastoral 2021-2022), suntem la etapa a treia a planului pastoral trienal, care va fi însoțită de prezentarea Sacramentelor de vindecare și a Sacramentelor de slujire a comuniunii.

„Toate Sacramentele sunt puncte de plecare pentru a duce o viață tot mai creștină. Sacramentele sunt autentic și adevărat trăite dacă duc la consecințe în viața de zi cu zi. Acestea sunt acțiuni sau celebrări rituale la un moment dat și într-un loc anume, dar semnificația și efectele lor nu se limitează doar la momentul celebrării lor.  Sacramentele trebuie să marcheze, sau ar trebui să o facă, și să transforme modul de gândire și de viață  a creștinilor. Creștinul care primește sacramentele este chemat să ducă o viață «sacramentală», ceea ce înseamnă a trăi darurile primite în celebrarea lor”, afirmă ÎPS Aurel Percă în Scrisoarea pastorală.

Documentul integral poate fi citit aici.

 

Hits: 193

/ Știri / Tags: ,

Share the Post