9 octombrie: Procesiunea cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea la București

procesiune

9 octombrie: Procesiunea cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea la București

Duminică, 9 octombrie 2022, va avea loc în București tradiționala procesiune cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, anticipând sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie.

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu) și va fi condusă de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Program:

ora 15.15: Credincioșii, preoții, persoanele consacrate și ministranții se vor reuni la monumentul Sf. Ioan Paul al II-lea

ora 15.30: Sf. Rozariu în fața monumentului, în prezența ÎPS Aurel Percă

ora 16.00: Celebrare liturgică prezidată de Păstorul Arhidiecezei și binecuvântare cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea

ora 16.15: Procesiunea va porni spre Catedrala Sf. Iosif

ora 16.45: Sf.Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de ÎPS Aurel Percă

Toți sunt invitați să participe la procesiune, care este un prilej de comuniune și de mărturisire în public a credinței catolice.


Relicva Sf. Ioan Paul al II-lea constă într-o bucățică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în țara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Hits: 334

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post