ÎPS Ioan Robu, prezent la funeraliile Pr. Vladimir Petercă

2022-09-27 12.47.08 _ Photo (232)

ÎPS Ioan Robu, prezent la funeraliile Pr. Vladimir Petercă

Trecut la Domnul în dimineaţa zilei de 23 septembrie 2022, în locuinţa sa din Valea Lupului (Iaşi), Pr. Vladimir Petercă a fost condus pe ultimul drum marţi, 27 septembrie, în localitatea natală, Teţcani (Neamţ). Liturghia de înmormântare şi recviemul au fost oficiate de PS Iosif Păuleţ. Au fost prezenţi la altar PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași, PS Petru Gherghel, Episcop emerit de Iași, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, împreună cu colegii de promoţie ai părintelui decedat. Au concelebrat aproximativ 100 de preoţi în bisericuţa plină de credincioşi. A predicat Pr. Mihai Enăşel.

Clopotele care anunţau Liturghia de înmormântare a Pr. Vladimir Petercă au început să bată la ora 11.00, invitând preoţii şi episcopii să se îndrepte în procesiune spre altarul bisericii, în faţa căruia era sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui decedat, înconjurat de fraţii şi rudele acestuia.

PS Iosif Păuleţ i-a salutat pe toţi cei prezenţi, făcându-i conştienţi de datoria pe care o au cu toţii de a-l însoţi pe pr. Vladimir cu rugăciunea lor, subliniind că darul cel mai important care i se poate face este însăşi Sfânta Liturghie.


Pr. Vladimir a iubit Sfânta Scriptură şi acest lucru l-a dovedit în studiile postuniversitare şi de specializare făcute în Italia şi în Ţara Sfântă. El “a intrat cu lăcomie în Sfânta Scriptură”, a predat-o generaţiilor de studenţi, a fost profesor invitat şi în Münster (Germania) şi a insuflat celor care l-au ascultat iubirea pentru Biblie. Ca un ultim proiect biblic, şi-a dorit să comenteze Cartea lui Iosue, căci acolo este descrisă intrarea poporului ales în Ţara promisă.

A doua luminiţă este dragostea faţă de aproapele concretizată în înfiinţarea Caritasului diecezan, în susţinerea diferitelor proiecte de ajutorare a celor nevoiaşi, în finanţarea unor burse. E de amintit faptul că părintele Vladimir a susţinut mulţi preoţi în construirea diferitelor lăcaşe de cult, apelând la ajutor financiar din partea Bisericii Catolice din Germania.

Articolul integral semnat de Pr. Cristian Diac poate fi citit pe ercis.ro

Foto: Andrei Samuel, ERCIS Media

Hits: 681

/ Știri / Tags:

Share the Post