Consiliile Permanente ale Conferinţelor Episcopilor Catolici din România și din Ungaria se reunesc la Oradea

kertFentrolKeret

Consiliile Permanente ale Conferinţelor Episcopilor Catolici din România și din Ungaria se reunesc la Oradea

În perioada 26-27 septembrie 2022, va avea loc la Oradea reuniunea Consiliului Permanent al Conferinţei Episcopilor Catolici din România şi a Consiliului Permanent al Conferinţei Episcopilor Catolici din Ungaria, în organizarea Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. Vor fi prezenţi ÎPS Aurel Percă, vicepreşedinte CER, PS Veres András, preşedinte MKPK, alături de membrii consiliilor permanente din cele două ţări. În programul reuniunii este prevăzută o Sfântă Liturghie, care va fi prezidată de Eminenţa Sa Cardinal Erdő Péter, Arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, anunță un comunicat al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Aceste întâlniri se reiau după ce în perioada pandemiei au fost întrerupte. În cadrul reuniunii vor fi abordate probleme actuale ce privesc activitatea pastorală şi misionară a Bisericii Catolice: patrimoniul ca şi mijloc pastoral, experienţa Congresului Euharistic Mondial care a avut loc la Budapesta în septembrie 2021, concluzii referitor la calea sinodală iniţiată de Papa Francisc, probleme organizatorice și altele.

Organizatorii invită reprezentanţii media la o întâlnire informală/conferinţă de presă, care va avea loc în cadrul acestei reuniuni, marţi, 27 septembrie 2022, orele 12.30 la Palatul Episcopal Romano-Catolic din Oradea, Şirul Canonicilor nr. 2.

Foto: Episcopia Romano-Catolică de Oradea

Hits: 114

/ Știri / Tags: ,

Share the Post