Parohia Bucureștii Noi: hramul și instalarea noului paroh, Pr. Marian-Iulian Șchiopu, cu participarea PS Cornel Damian

cover

Parohia Bucureștii Noi: hramul și instalarea noului paroh, Pr. Marian-Iulian Șchiopu, cu participarea PS Cornel Damian

În ziua dedicată Sfintei Fecioare Maria Îndurerată, joi 15 septembrie 2022, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din comunitatea care este închinată Mariei Îndurerate, pentru a celebra o dublă sărbatoare: hramul acestei biserici și instalarea noului paroh, Pr. Marian-Iulian Șchiopu.

whatsapp-image-2022-09-16-at-6-11-09-am

Sfânta Liturghie a început cu intrarea solemnă în biserică a preoților, iar după salutul de la începutul celebrării, PS Cornel Damian ne-a vorbit despre semnificația acestei sărbători. Episcopul Auxiliar de București ne-a invitat să privim la Maria Îndurerată ca un model de dorit pentru a rămâne alături de Cristos în toate momentele credinței noastre și pentru a ști să construim o relație vie, cât mai autentică cu Mântuitorul nostru.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Liviu Narcis Matieș, care a vorbit despre Maria ca mijlocitoare a noastră, prezentă mereu alături de Fiul ei, care a știut că suferința este parte a iubirii desăvârșite a lui Dumnezeu și că valoarea credinței constă în măsura în care reușim să rămânem statornici pe drumul mântuirii, chiar și atunci când suferința face parte din disponibilitatea de a răspunde chemării lui Cristos.

whatsapp-image-2022-09-16-at-6-11-09-am-1

După omilie, conform ritualului instalării noului paroh, Preasfinţitul Cornel Damian l-a prezentat pe Pr. Marian-Iulian Șchiopu și i-a încredinţat noului păstor comunitatea „Maica Îndurerată” din Bucureștii Noi. La întrebările Episcopului, noul paroh şi-a exprimat disponibilitatea de a avea grijă de această parte a Poporului lui Dumnezeu și de a fi mereu deschis la necesitățile celor care se află în nevoie. Credincioşii parohiei l-au primit cu multă bucurie şi cu inima deschisă pe noul lor păstor.

whatsapp-image-2022-09-16-at-6-11-10-am

La această celebrare au participat numeroși preoți din parohiile bucureștene, dar și preoți veniți de departe care prin prezența lor au făcut ca sărbătoarea să fie mai frumoasă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să ne arate mereu prezența sa prin păstorii încredințați și îi cerem Mariei să fie alături de noi în tot ce înseamnă a-l căuta, a-l găsi, și a rămîne cu Cristos.

Articol realizat cu contribuția Pr. Marian-Iulian Șchiopu

Hits: 2227

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post