PS Cornel Damian la hramul bisericii Înălțarea Sfintei Cruci din Țepeș Vodă (Brăila)

WhatsApp Image 2022-09-14 at 7.02.54 PM

PS Cornel Damian la hramul bisericii Înălțarea Sfintei Cruci din Țepeș Vodă (Brăila)

O comunitate mică – în jur de 20 de credincioși practicanți – din localitatea Țepeș Vodă, filială a Parohiei romano-catolice din Brăila, l-a întâmpinat cu drag în dimineața zilei de miercuri, 14 septembrie 2022, pe PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, pentru sărbătoarea hramului.
Bisericuța de data aceasta a fost arhiplină, datorită numărului mare de credincioși oaspeți din împrejurimi, dar și a unui număr mare de preoți prezenți la celebrarea solemnă a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de hram.

whatsapp-image-2022-09-14-at-7-02-52-pm
Pr. Adrian Cojoc, frate capucin din comunitatea de la Slobozia, ne-a zidit sufletește comunicându-ne inimos și înțelept învățătura despre taina mântuirii, darul lui Cristos răstignit, mort și înviat pentru noi toți!

whatsapp-image-2022-09-14-at-7-02-54-pm-1

Sf. Liturghie s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică, la inițiativa Mons. Gintaras Grušas, arhiepiscop de Vilnius și președinte al CCEE, ca pe 14 septembrie, în sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, să fie celebrată în Europa o zi de rugăciune pentru invocarea păcii pentru Ucraina.

Cuvântul de încheiere a subliniat faptul că prezența episcopului, urmașul apostolilor, în mijlocul acestei comunități infime, a făcut să găsească din nou ecou în viața credincioșilor îndemnul lui Cristos, Păstorul suprem și Principele Păcii: „Nu te teme, turmă mică !”

whatsapp-image-2022-09-14-at-7-02-55-pm
Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească pregătită pentru toți cei prezenți de gospodinele generoase ale comunității.

Ne închinăm ție, Cristoase și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta ta Cruce, ai răscumpărat lumea !

Pr. Ionel Pojum

Hits: 622

/ Știri / Tags: ,

Share the Post