ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Năvodari

WhatsApp Image 2022-09-04 at 2.39.53 PM

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Năvodari

Pentru Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Năvodari, duminică, 4 septembrie 2022, a fost o nouă Sărbătoare a Rusaliilor. Paisprezece candidați l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, în Sacramentul Sfântului Mir, uniţi în rugăciune la Sfânta Liturghie, împreună cu ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, cu Pr. Gabriel Popa, Pr. Nicolaie Farcaş, Pr. Liviu Matieș, Pr. paroh Florin Bordeuș și cu întreaga comunitate.

whatsapp-image-2022-09-04-at-2-37-56-pm

 În timpul Sfintei Liturghii, candidații, însoţiţi de toți credincioșii prezenți, l-au invocat prin rugăciuni şi cântece pe Duhul Sfânt, Domnul şi de viaţă dătătorul. Trei dintre ei au citit lecturile şi au cântat psalmul. Apoi Părintele paroh i-a prezentat, rând pe rând, Înalt Preasfinţitului pe toţi candidaţii pentru Mir. La predică, ÎPS Aurel Percă a scos în evidenţă importanţa acestui moment pentru cei care îl primesc pe Duhul Sfânt în Sacramentul Sfântului Mir, dar şi pentru întreaga comunitate catolică a credincioşilor din Năvodari, care trebuie să se concretizeze într-o angajare de trăire matură şi responsabilă a credinţei primite la Botez, a credinţei creştine.

După predică, a început ritualul administrării Mirului: cu lumânările aprinse în mână, candidaţii la Mir şi-au reînnoit făgăduinţele de la Botez, iar Înalt Preasfinţitul, împreună cu ceilalţi preoţi, și-a impus mâinile asupra lor, invocând coborârea Duhului Sfânt. Înalt Preasfinţitul, cu vârful degetului mare al mâinii drepte înmuiat în crismă, a făcut apoi semnul crucii pe fruntea fiecărui candidat la Mir. Nou-miruiţii au adus apoi la altar darurile pentru Ofertoriu, şi, împreună cu naşii, părinţii şi alţi credincioşi, l-au primit pe Isus Cristos în Sfânta Împărtăşanie.

whatsapp-image-2022-09-04-at-2-38-42-pm

 După Sfânta Liturghie, cei miruiţi, împreună cu Înalt Preasfinţitul şi cu preoţii au făcut fotografii de grup în faţa altarului din biserică, să le amintească de frumoasa şi înălţătoarea sărbătoare a Tainei Sfântului Mir, şi au  plecat în procesiune spre casa parohială.

Ne rugăm ca Sacramentul Sfântului Mir pe care l-au primit cei 14 candidați să aducă roade bogate în viaţa lor, iar pe noi toţi să ne întărească şi să ne însufleţească în a ne trăi chemarea pe care am primit-o fiecare.

Pr. Florin Bordeuș

Hits: 1087

/ Știri / Tags: ,

Share the Post