Misiunea Ruah în vizită în Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2022-07-25 at 9.47.56 PM

Misiunea Ruah în vizită în Arhidieceza de București

Din data de 21 până pe 24 iulie 2022, Misiunea Ruah, împreună cu un grup de tineri (Diana, cordonatoarea grupului tinerilor, Veronica, o tânără de la Misiune și trei tineri care au început această experiență de misionariat – Cairo, Oscar, Carlos –  a făcut o vizită în România.

Prima Sfântă Liturghie a fost pe 20 iulie la Timișoara la Biserica Nașterii Sfintei Fecioare Maria, unde ne-a primit foarte generos Părintele paroh Szilvágyi Zsolt și vicarul parohial, Pr. Tibor Szabó, responsabil pentru pastoraţia tineretului al Diecezei de Timișoara.

whatsapp-image-2022-07-25-at-9-47-56-pm-1

Pe 22 iulie 2022 am fost primiți în Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus din Sinaia de Părintele paroh Petrică Cojocaru și credincioșii din parohie, iar pe 23 iulie 2022 am putut celebra Sfânta Liturghie la Mânăstirea Sfânta Familie din București, prin generozitatea Pr. Dan Suciu.

whatsapp-image-2022-07-25-at-9-47-56-pm-2

Misiunea în România a avut ca moment central celebrarea solemnă a Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, în Catedrala Sfântul Iosif pe data de 24 iulie 2022, când a fost marcată Ziua Mondială a Bunicilor și a Vârstnicilor, cu tema: „Ei aduc roade și la bătrânețe” (Ps 92,15).  Sfânta Liturghie de la Biserica Italiană Preasfântul Mântuitor a concluzionat aceste zile de misiune în București și îi mulțumim pentru colaborare Părintelui paroh Daniel Bulai.

whatsapp-image-2022-07-25-at-9-47-56-pm-3

Înalt Preasfințitul Aurel Percă a acordat un interviu generos cu tema „Curajul la tineri, bunici și vârstnici” pentru Misiunea Ruah, care poate fi urmărit aici. 

Mulțumiri tuturor celor care au participat și ajutat această Misiune în România: Înalt Preasfinției Sale Aurel Percă, Părintelui Gabriel Popa, secretar arhidiecezan și tuturor credincioșilor prezenți.

În speranța întoarcerii cât de curând în misiune în România vă mulțumim tuturor și ne încredințăm rugăciunilor voastre. Sfânta Fecioară sa ne protejeze pe toți.

Pr. Claudiu Bărbuț
Fondator Misiunea Ruah


Misiunea Ruah (Duhul Sfânt) a început în anul Milostivirii (8 decembrie 2015 – 20 noiembrie 2016) când Sfântul Părinte Papa Francisc a îndemnat mulți preoți sa meargă în toata lumea și să transmită prin cuvinte și fapte milostivirea Domnului. Din 2016 până astăzi, Misiunea Ruah a crescut mult și in acest moment este prezentă pe mai multe continente: America de Nord, de Sud și Centrală, Europa, Asia, Australia și Africa.

Misiunea are 7 ministere de susținere și a menținerea credinței: ministerul intercesiunii, ministeriul postului, ministerul dedicat sufletelor din Purgatoriu, pro vita, dedicat persoanelor in vârstă, femeilor cu răni sufletești și trupești, al tinerilor si adolescenților, și al caritătii. Curând va fi inaugurat ministeriul familiei, pentru promovarea valorilor privind familia.

Misiunea Ruah ajuta in acest moment șapte dieceze cu Sfinte Liturghii în fiecare lună: șase din India (Andhra Pradesh) și una din România, susținând doua construcții de biserici (Sfânta Elena în Medgidia si Sanctuarul National Sfântul Mihail în Guntur – India).

Dintre proiectele Misiunii, s-au construit in acești ani 155 puțuri de apă care deservesc 150.000 persoane; două ferme avicole în India de 15.000 si respectiv 30. 000 pui de ouă; o fermă de vaci în Arhidieceza de București, la Câmpulung; s-a lansat un proiect pentru ajutorarea a 1000 de văduve care este in curs de desfășurare.

 

 

 

Hits: 1310

/ Știri / Tags:

Share the Post