Adolescenții din Romanu (Brăila) la campusul „Descoperă-te ca o minune!”

WhatsApp Image 2022-07-26 at 9.07.44 AM

Adolescenții din Romanu (Brăila) la campusul „Descoperă-te ca o minune!”

Un grup de adolescenți din Parohia Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria din Romanu (Brăila), am participat împreună cu tinerii si adolescenții Parohiei Galați la campusul „Descoperă-te ca o minune” desfășurat în perioada 18-21 iulie 2022 la Liceul Teologic Franciscan din Roman (Neamț). Tineri din parohii si dieceze diferite am creat un grup, o „minune” și împreună, sub îndrumarea preoților din parohiile noastre, am participat și organizat diferite activități împreună.

whatsapp-image-2022-07-26-at-9-07-45-am

Se zice că oamenii spun, arată și oferă ceea ce au în suflet, iar asta este exact ce am făcut noi, toți cei care am avut șansa să participăm la Campusul Franciscan din Roman, 18-21 iulie 2022, tinerii și adolescenții de la Galați și Brăila.
Iubirea, fericirea, recunoștința și multe altele au zburat printre noi pe tot parcursul descoperirii noastre ca minuni. Când am văzut tema acestui campus nu m-am gândit niciodată că „Descoperă-te ca o minune” va avea atât de multe explicații, chiar dacă, după aceste zile, am realizat că este o minune simplul fapt că putem merge, putem vedea și putem auzi. Viața este un dar și trebuie să observăm acest lucru în fiecare dimineață, când ne trezim și în fiecare seară când adormim, pentru că, dacă exiști înseamnă că Dumnezeu are planuri cu tine. În acest campus am învățat să apreciez mult mai mult tot ceea ce am și tot ce mă înconjoară, am învățat că este bine să întrebi unele lucruri despre care nu ai idee, să încerc mâncarea înainte să spun că nu îmi place și chiar am învățat să dansez! Mi-am făcut o mulțime de prieteni pe care sper să îi întâlnesc și în următorul campus și sper să mai am șansa să descopăr cine sunt cu adevărat, așa cum am făcut-o în acest campus, o minune!
Cineva mi-a spus odată: „Lasă visele să-ți fie aripi”. Visul meu a fost acest campus, iar aripile mele m-au purtat în cea mai frumoasă experiență din viața mea! (Paula Iancu, 14 ani)

Mulțumim din suflet preoților și persoanelor implicate în diversele etape ale acestui campus, de la oportunitate la mărturie, de la asigurarea condițiilor de transport și cazare, la cele de masă, de la asigurarea bunei dispoziții la cateheze, de la jocuri la vizita la „casa” Fericitei Veronica Antal.

După ce ne-am descoperit ca o minune, vom merge sa exclamăm cu credință „Bucuria mea ești Tu!” la IDTC pe data de 4-7 august la Ciofliceni.

Cristina Manta

 

Hits: 529

/ Știri

Share the Post