Lansare de carte la Brăila: „Illustrissimi. Scrisorile patriarhului”, de Albino Luciani

WhatsApp Image 2022-07-25 at 11.36.49 AM (1)

Lansare de carte la Brăila: „Illustrissimi. Scrisorile patriarhului”, de Albino Luciani

În premieră, duminică, 24 iulie a.c., în Parohia romano-catolică Adormirea Maicii Domnului din Brăila a fost prezentat volumul „Illustrissimi. Scrisorile patriarhului”, de Albino Luciani. Cartea a apărut la Editura Serafica, în traducerea Cristinei Grigore, cu o prefață la ediția în limba română semnată de card. Pietro Parolin, secretar de stat în Vatican și președinte al Fundației vaticane „Ioan Paul I”.

whatsapp-image-2022-07-25-at-11-36-49-am
Credincioșii prezenți au avut ocazia să afle detalii despre carte, cât și despre viața autorului ei, Albino Luciani, care în anul 1978 a fost ales papă, și și-a luat numele Ioan Paul I ; a murit după numai 34 de zile de pontificat, iar în acest an, pe 4 septembrie, va fi beatificat de către Papa Francisc la Roma.

Prezentările vor continua și în alte parohii ale Arhidiecezei noastre. „Sper ca tot mai mulți credincioși să afle cât mai multe despre viața și învățătura Papei Ioan Paul I, și să se lase inspirați pe drumul credinței de exemplul lui luminos”, a declarat Cristina Grigore, președinta Asociației Papa Luciani.

whatsapp-image-2022-07-25-at-11-37-45-am

Prezentarea cărții a continuat în aceeași zi în Parohia Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Galați.
Mai multe informații despre viața și scrierile Papei Ioan Paul I pot fi accesate pe site-ul papaluciani.ro

Daniel Filip
Secretarul Asociației Papa Luciani

Hits: 366

/ Știri / Tags:

Share the Post