Actualitatea creștină, nr. 6/2022, disponibilă în parohii și la Librăria Sf. Iosif

cover-ac-iunie-1630156.

Actualitatea creștină, nr. 6/2022, disponibilă în parohii și la Librăria Sf. Iosif

Dragi cititori, înainte de sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus, supunem interesului dumneavoastră numărul 6 al revistei Actualitatea creștină, apărută la începutul acestei luni.

Nu întâmplător, numărul din luna iunie al revistei are ca subtitlu pe coperta principală ,,O inimă plină de iubire’’. Luna iunie este una dintre cele mai frumoase și bogate în ceea ce privește celebrările pe care ni le oferă Dumnezeu, prin Sfânta noastră Mamă Biserică: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Sfinții Apostoli Petru și Paul, Rusaliile, Preasfânta Treime, Preasfântul Trup și Sânge al lui Cristos și Preasfânta Inimă a lui Isus. Biserica Catolică a dedicat luna iunie Sfintei Inimi a lui Isus, sinteza tuturor sărbătorilor din Timpul Pascal, pentru că în aceasă lună îi arătăm lui Isus, prin fapte, cât de mult este iubit de noi, ca răspuns la marea sa iubire arătată față de noi, prin dăruirea până la moarte pentru fiii săi.

Numărul din această lună al revistei se deschide cu editorialul Înalt Preasfințitului Aurel Percă, intitulat ,,O Inimă plină de iubire”, în care  Excelența Sa afirmă: „Atunci când ne îndreptăm spre Inima Preasfântă a lui Isus, nu ne închinăm la carnea și sângele inimii sale fizice în sine, ci mai degrabă la ceea ce simbolizează ea”.

Rubrica „Biserică și societate” prezintă ,,Moartea şi nemurirea din perspectiva crestină”. Veți citi aici despre „Sensul morții în creștinism, Moartea: pedeapsă sau dar de la Dumnezeu” și despre „Viața dincolo de mormânt sau existența veșnică”.

La rubrica „Doctrină socială” veți afla cum putem alătura iubirea şi educația în Biserică. Iubirea manifestată şi realizată de Biserică se angajează în promovarea valorilor umane, precum educaţia. Având în vedere complexitatea societății contemporane, este necesar să sporim identitatea eclezială a educaţiei. Aceasta trebuie să devină un loc al trăirii apartenenţei la Biserică.

Paginile „Suflet tânăr”, îngrijite de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, dau mărturie despre IDTC, mereu o experiența nouă. Sfântul Părinte Papa Francisc ne îndeamnă: „Să ne rugăm împreună pentru ca tinerii, chemaţi la o viață deplină, să descopere în Maria un model de ascultare, profunzimea discernământului, curajul credinţei şi devotamentul în slujire”.

La rubrica „Societate” aflăm despre lubirea în familie, ca fiind vocaţie şi cale către sfințenie. Aceasta este tema celei de a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor de la Roma, ce se va desfăşura în perioada 22-26 iunie 2022. Sfântul Părinte doreşte ca într-o revărsare de har să fie mişcate şi reînnoite toate Bisericile locale.

Rubrica „Spiritualitate” aduce în prim-plan identitatea noastră de  „fiice şi fii iubiți ai lui Dumnezeu”. Acum, când Timpul Pascal s-a sfârşit, toată experiența trăită de la Miercurea Cenușii până la sărbătoarea Rusaliilor, trecând prin sărbătoarea Paştelui şi prin cea a Înălțării, ne-a condus la o mai bună înțelegere a identității și a demnității noastre.

La pagina 25 facem cunoştinţă cu Sfânta Marguerite Bays, la pagina 27 cu Wladimir Polissadiw, iar la paginile 28-31 cu Sfantul Charles de Foucauld. La rubrica „Cultură” aflăm despre solicitarea unui nou sfânt patron al jurnalismului, Titus Brandsma. Într-o scrisoare deschisă publicată pe 10 mai, peste 60 de jurnalişti i-au cerut Papei Francisc să îl declare oficial pe Titus Brandsma sfânt patron al jurnalismului. Ei arată în această scrisoare că lumea ,,are nevoie urgentă de un sfânt mijlocitor’’ precum Brandsma, preot carmelitan și jurnalist, ,,în aceste vremuri de dezinformare și polarizare’’.Pagina 33 este dedicată Sfinților martiri de la Niculițel, Zotikos, Attalos, Kamassis și Philippos, a căror criptă a fost descoperită la Niculițel, județul Tulcea, în anul 1971.

Tot în această secțiune este prezentată pictura Sfântului Paul şi Sila în închisoare, a pictorului austriac de origine cehă Michael Vaclav Halbax, unul dintre artiștii Curții Imperiale de la Viena, din perioada Barocului. Subiectul de inspirație pentru această pictură se bazează pe relatarea din Faptele Apostolilor (16,16-26).

În paginile revistei mai puteți citi știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri utile și idei pentru timpul liber.

Dragi cititori ai revistei Actualitatea creștină, vă dorim lectură plăcută și cu folos, pentru minte și suflet!

Daria Ion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 57

/ Știri / Tags:

Share the Post