Jubileu sacerdotal: 25 de ani de preoție ai Pr. Francisc Ungureanu

WhatsApp Image 2022-06-12 at 9.11.15 PM

Jubileu sacerdotal: 25 de ani de preoție ai Pr. Francisc Ungureanu

Duminică, 12 iunie 2022, în sărbătoarea Preasfintei Treimi, în Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Năvodari a avut loc aniversarea Jubileului de 25 de ani de preoție ai Pr. Francisc Ungureanu, Responsabil al Oficiului pentru Comunicații Sociale al ARCB, Secretar General al Conferinței Episcopilor din România și Director al Angelus TV. Ne-am bucurat să-i avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, Mons. Iacob Ieronim, Pr. Emil Moraru și Pr. Venceslau Grosu.

whatsapp-image-2022-06-12-at-9-11-29-pm

Preasfințitul Cornel Damian ne-a vorbit la predică despre călăuzirea Duhului Sfânt în tot adevărul, despre comuniunea Treimii care trebuie să fie exemplu de urmat pentru noi toți, apoi ne-a reamintit și celebrarea primei Sfinte Liturghii a Părintelui Francisc, care a avut loc acum 25 ani în biserica noastra. Preasfinția Sa a subliniat că alegerea și disponibilitatea pe care a făcut-o Părintele Francisc atunci când a fost sfințit preot prin cuvintele „Iată-mă!”, „Trimite-mă!” sunt o alegere continuă; fiecare zi din viața unui preot începe cu această disponibilitate: „Iată-mă!”, „Trimite-mă!”

whatsapp-image-2022-06-12-at-9-11-03-pm

În cei 25 de ani de preoție, Pr. Francisc Ungureanu a rămas fidel acestor cuvinte și îi dorim ca și în anii care urmează să aibă aceași disponibilitate, aceași bucurie în slujire și o iubire tot mai mare pentru Dumnezeu și pentru aproapele! Și sigur, atunci când va fi în fața lui Dumnezeu va fi insoțit de toți aceia pe care i-a slujit, iubit și îndrumat aici, pe pământ, cum a subliniat Preasfințitul Cornel Damian.

La mulți ani, Părinte Francisc!

Eugenia Ignat

Hits: 975

/ Știri / Tags: ,

Share the Post