ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului la Catedrala Sf. Iosif

Mir — Catedrala Sf. Iosif_DSC2543 20220528

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului la Catedrala Sf. Iosif

Pe 28 mai 2022, la Catedrala Sf. Iosif din București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a conferit Sacramentul Mirului unui număr de 27 de adolescenți, tineri și adulți.

Încă din primele ore ale dimineții curtea Catedralei era plină de candidații de la Mir, însoțiți de părinții, nașii și rudele lor. La Sf. Liturghie au participat alături de ÎPS Aurel Percă și alți preoți care activează la Catedrală sau din celelalte parohii ale Bucureștiului.

După cuvântul de învățătură rostit de Arhiepiscopul nostru, în care a subliniat responsabilitatea pe care o au candidații în mărturisirea credinței prin fapte, luminați și întăriți de Duhul Sfânt pe care îl vor primi la  această sfântă celebrare, a urmat reînnoirea făgăduințelor de la Botez și mărturisirea credinței, impunerea mâinilor și ungerea cu Sfânta Crismă a fiecărui candidat în parte.

La finalul Sf. Liturghii unul din proaspeții miruiți a adresat un cuvânt de mulțumire ÎPS Aurel, preoților, părinților și nașilor, iar o tânără a oferit un frumos buchet de trandafiri Arhiepiscopului nostru.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Duhului Sfânt și pentru acești adolescenți, tineri și adulți nou miruiți care au devenit mărturisitori fideli ai credinței în lumea de azi.

Pr. Claudiu Eva
Foto: Alexis Dimcev

 

Hits: 221

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post