PS Cornel Damian a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Sf. Elena (București)

WhatsApp Image 2022-06-04 at 8.47.54 PM

PS Cornel Damian a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Sf. Elena (București)

Sâmbătă, 4 iunie 2022, biserica Sfânta Elena din București a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia conferirii Sacramentului Sfântului Mir unui număr de 23 de adolescenți și tineri, membrii ai comunității parohiale. Sfântul Mir, Sacramentul maturității creștine, le-a fost administrat de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care a și prezidat Sfânta Liturghie solemnă cu această ocazie. Alături de cei 23 de candidați la conferirea Sfântului Mir s-au aflat părinții și nașii lor, precum și un mare număr de credincioși care au voit să ia parte la acest moment de sărbătoare și binecuvântare.

whatsapp-image-2022-06-04-at-8-47-54-pm-1

În altar, alături de PS Cornel s-au aflat Pr. Petru Husariu, parohul comunității, și alți preoți oaspeți. În cadrul cuvântului de învățătură, PS Cornel Damian a avut posibilitatea să observe pregătirea frumoasă a tinerilor care urmau să fie miruiți, și le-a amintit celor prezenți că Duhul Sfânt, „Paracletul” (termen din limba greacă înțeles prin „Cel care stă alături”) le este oferit pentru a da mărturie despre iubirea lui Dumnezeu. Preasfințitul a menționat exemplul de viață și dăruire al Sfinților martiri de la Niculițel – Atal, Zotic, Camasie și Filip – a căror comemorare liturgică este celebrată chiar pe 4 iunie în Arhidieceza de București.

whatsapp-image-2022-06-04-at-8-47-53-pm

Tinerilor le-a fost propus un exemplu contemporan de trăire și mărturisire a credinței, în persoana Fericitului Carlo Acutis (1991-2006), un adolescent pasionat de calculatoare, dar și mai pasionat de Isus Cristos. Carlo Acutis obișnuia să se roage mult și să vorbească prietenilor săi despre Sfânta Fecioară Maria și despre marea sa prețuire pentru Sfânta Euharistie, pe care o numea original “autostrada sa spre Cer”.

whatsapp-image-2022-06-04-at-8-47-52-pm

La sfârșitul Sfintei Liturghii, unul dintre adolescenții și tinerii proaspăt miruiți a mulțumit, în numele întregului grup, pentru Sacramentul primit și cuvintele calde ale PS Cornel, angajându-se că toți vor căuta să trăiască în credință așa cum se cuvine. Pr. Petru Husariu a mulțumit celor care au contribuit cu generozitatea lor la frumusețea acestei sărbători și i-a îndemnat pe cei miruiți să urmeze mai departe aprofundarea credinței, cu ajutorul părinților și al nașilor, care au un rol deosebit în viața lor. Întreaga sărbătoare a fost înfrumusețată de cântările alese ale corului și participarea însuflețită a tuturor celor prezenți.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 449

/ Știri / Tags: ,

Share the Post