Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna iunie: familia

Screenshot 2022-06-08 at 20.41.50

Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna iunie: familia

În contextul celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Famillilor, ce se va desfășura în perioada 22-24 iunie atât la Roma, cât și în toate diecezele din lume, intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna iunie, difuzată de Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei, este familia și sfințenia acesteia.

Familia este locul în care învățăm să trăim împreună, cu cei mai tineri și cu cei mai în vârstă. Stând împreună – tineri, bătrâni, adulți, copii – și rămânând uniți în diferențe, evanghelizăm prin exemplul nostru de viață.

Evident, familia perfectă nu există. Mereu este câte un ”dar…”. Nu-i nimic, nu trebuie să ne fie teamă de greșeli: trebuie să învățăm din ele ca să mergem înainte.

Să nu uităm că Dumnezeu este cu noi: în familie, în cartier, în orașul în care locuim, El este cu noi. Și se ocupă de noi, rămâne cu noi în orice moment în unduirea bărcii agitată de mare: când discutăm, când suferim, când suntem veseli, Domnul e acolo și ne însoțește, ne ajută, ne îndreaptă.

Iubirea în familie este o cale personală de sfințenie pentru fiecare dintre noi. De aceea am ales-o ca temă pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor din această lună.

Să ne rugăm pentru familiile creștine din lumea întreagă, pentru fiecare și pentru toate familiile pentru ca prin gesturi concrete să trăiască gratuitatea iubirii și sfințenia în viața de fiecare zi» (Traducere: Vatican News)

 

 

Hits: 305

/ Știri / Tags:

Share the Post