ÎPS Aurel Percă în mijlocul Echipei sinodale a ARCB: prezentare și analiză a sintezelor parțiale

3

ÎPS Aurel Percă în mijlocul Echipei sinodale a ARCB: prezentare și analiză a sintezelor parțiale

Echipa sinodală a Arhidiecezei de București, coordonată de Pr. Daniel Bulai, Referent Diecezan, s-a reunit în seara zilei de 2 iunie a.c. la Palatul Arhiepiscopal pentru a prezenta și a discuta pe marginea sintezelor realizate de fiecare membru al acesteia. Un moment deosebit pentru membrii Echipei sinodale l-a constituit prezența și participarea activă și entuziasmată a Păstorului Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă.

Pentru început, Pr. Daniel Bulai a prezentat Echipei un rezumat al întâlnirii naționale cu referenții sinodali diecezani și ce așteptări s-au conturat în urma acesteia. Toți membrii Echipei sinodale au participat la această întâlnire. Fiecare membru a fost invitat din timp să lucreze la această sinteză parțială, care să reflecte ceea ce s-a propus și constatat în urma răspunsurilor venite din cele șapte fișe consultative sinodale, propuse la începutul lunii martie a.c, ale căror rezultate s-au discutat și analizat și în întâlnirea anterioară a Echipei sinodale.

1-3

Sintezele s-au remarcat prin linia unitară concisă, obiectivă și sinceră, care a reflectat participarea activă a Arhidiecezei de București la procesul sinodal dorit de Papa Francisc ca o consultare a întregului popor al lui Dumnezeu în lumina Duhului Sfânt.

Prezentarea sintezelor a fost îmbogățită de reflecțiile personale și pertinente ale  Arhiepiscopului de București, care ne-a împărtășit din experiența sa pastorală și ne-a încurajat să continuăm lucrarea pe care am început-o cu binecuvântarea sa de Păstor.

De altfel, întreaga întâlnire a Echipei a evidențiat spiritul de coeziune care s-a creat între membrii ei. S-a discutat și despre proiectul de redactare a Sintezei sinodale diecezane din Arhidieceza de București, s-au propus o serie de inițiative pastorale pentru viitor, începând cu Întâlnirea Arhidiecezană din 2 iulie a.c. propusă de ÎPS Aurel Percă pentru asociațiile laice, care să sublinieze concretețea procesului sinodal, ce trebuie să devină un stil de viață eclezial.

2-3

Păstorul Arhidiecezei și-a exprimat bucuria de a fi prezent la această întâlnire și de a vedea rodul muncii de până acum a Echipei. Întreaga întâlnire a stat sub semnul entuziasmului și al bucuriei de a fi împreună. Deși Echipa reunește reprezentanți din toate ariile pastorale ale Arhidiecezei, membrii acesteia au reușit să contureze și să mențină un spirit de unitate, necesar, de altfel, procesului sinodal. Bogăția sugestiilor evidențiate atât de sintezele parțiale, cât și de membrii Echipei a arătat că Biserica locală a Arhidiecezei este vie și doritoare de a merge împreună cu Duhul Sfânt în zilele noastre, după voința lui Dumnezeu și spre mântuirea tuturor.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 845

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117