25-29 aprilie: Exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2022-04-27 at 7.52.43 AM

25-29 aprilie: Exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București

În perioada 25-29 aprilie 2022 are loc prima serie de Exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București. La aceste exerciții spirituale participă un grup de 22 de preoți din parohiile Arhidiecezei, precum și un preot din Congregația „Don Orione”. Predicatorul pentru aceste Exerciții spirituale este Monseniorul Benone Farcaș, Paroh la Parohia „Sf. Tereza” din Iași.

whatsapp-image-2022-04-27-at-7-52-41-am

Meditațiile pentru aceste zile au în centru texte din Evanghelia Sf. Marcu. Astfel, după meditația introductivă din seara zilei de 25 aprilie, în care predicatorul a insistat asupra importanței timpului ca dar al lui Dumnezeu pentru a împlini misiunea ce ne-a fost încredințată de Domnul, în ziua de 26 aprilie meditațiile au avut în centru textul din Evanghelia Sf. Marcu despre mărturisirea de credință a lui Petru și prima anunțare a morții și învierii lui Isus (Mc 8, 27-33).

whatsapp-image-2022-04-27-at-7-52-42-am-1

Monseniorul Farcaș ne-a vorbit despre importanța credinței – care se află în opoziție cu frica –  și despre misiunea noastră de ucenici ai Domnului, care trebuie să-l urmăm pe Domnul cu fidelitate, renunțând la tentația de a urma alte căi, care au în centru egoismul și individualismul. Aceste căi nu fac altceva decât să ne îndepărteze de Domnul și de aproapele și, astfel, ne abat de la misiunea noastră.

whatsapp-image-2022-04-27-at-7-52-42-am

Tot în ziua de 26 aprilie, ne-am bucurat să-l avem la Sf. Liturghie și la masa de prânz pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Înalt Preasfințitul Aurel Percă, după salutul de la începutul Sf. Liturghii, ne-a invitat să urmăm exemplul primei comunități creștine, prezentat în prima lectură de la Sf. Liturghie (Fap 4,32-37), care ne învață cum trebuie înțeleasă și trăită viața comunitară. Aceast ideal de viață comunitară, a spus Păstorul Arhidiecezei, ar trebui să inspire viața din comunitățile noastre parohiale, precum și viața noastră sacerdotală comunitară.

Exercițiile spirituale se vor încheia vineri, 29 aprilie, cu Sf. Liturghie și binecuvântarea dată de predicatorul acestor exerciții spirituale pentru obținerea indulgenței plenare, în condițiile impuse de Biserică.

Pr. Eduard Giurgi
Vicar Episcopal al Secțiunii pentru cler

 

 

 

Hits: 2102

/ Știri / Tags: ,

Share the Post