ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, prezent la reculegerea Cavalerilor de Malta

Foto 1

ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, prezent la reculegerea Cavalerilor de Malta

În intervalul 8-9 aprilie 2022, mai mulți Cavaleri și Dame de Malta și câțiva membri ai Serviciului de Ajutor Maltez din România au participat la exercițiile spirituale ținute la Mănăstirea Fraților Carmelitani din Ciofliceni (Ilfov) de către Părintele Gabriel Daniel Popa, capelanul principal al Asociației Române a Ordinului de Malta.

73360e14-b90b-4a35-a94b-1a352bd6f739

Aprofundând spiritualitatea Ordinului de Malta, care la bază este un ordin călugăresc, și plecând de la deviza acestuia tuitio fidei et obsequium pauperum, participanții au putut reflecta asupra tezaurului credinței care este conținut în structura și simbolismul Sfintei Liturghii, dar și asupra modului în care toate activitățile noastre își au rădăcinile în învățăturile Domnului nostru Isus Cristos, transmise prin Evanghelii și întreaga Sfântă Scriptură.

De-a lungul celor două zile, participanții au avut posibilitatea de a trăi momente intense de rugăciune și reculegere ca într-o mânăstire, participând la Sf. Liturghie, la Liturgia Orelor, la Coronița Milostivirii Divine, precum și la Calea Sf. Cruci și la rugăciunea Rozariului.

846e48cc-44a8-440a-9c63-7a68d9dfe4b8

Cu toții am avut surpriza plăcută să luăm prânzul de sâmbătă alături de Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Mitropolit emerit Ioan Robu, capelan conventual ad honorem al Ordinului de Malta, care ni s-a adresat într-un scurt discurs, subliniind importanța cuvântului „împreună” pentru viața noastră de credință: să fim împreună, să lucrăm împreună și să mergem împreună, după cum ne îndeamnă Sfântul Părinte Papa Francisc.

Nu în ultimul rând, participanții au avut și posibilitatea să întâlnească grupuri de refugiați din Ucraina, care în aceste momente grele pentru ei au fost găzduiți de Părinții Carmelitani Desculți.

Serviciul de Ajutor Maltez din România –  București

 

Hits: 544

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post