15 aprilie, ora 22.10: Concertul „Rugă pentru pace” va fi difuzat de TVR2

cover

15 aprilie, ora 22.10: Concertul „Rugă pentru pace” va fi difuzat de TVR2

Evenimentul cultural „Rugă pentru pace” înregistrat în Catedrala Sf. Iosif va fi difuzat de TVR2 vineri, 15 aprilie, ora 22.10


Sâmbătă, 2 aprilie 2022, la ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif a avut loc evenimentul cultural „Rugă pentru pace”, un concert de muzică sacră, care a îmbinat sonoritățile transcendentale ale Requiem-ului de Fauré cu rugăciunea bizantină și cântecul ancestral ebraic.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, în colaborare cu Secretariatul de Stat pentru Culte și postul de televiziune TVR 2 și s-a dorit a fi un îndemn la pace între popoare și o comemorare a tuturor victimelor războiului din Ucraina.

whatsapp-image-2022-04-09-at-5-48-38-pm

La acest moment cultural de excepție au fost prezenți Excelența Sa, Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova; ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București; ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit Emerit de București; PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București; reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și mulți iubitori de cultură și de  frumusețe exprimată prin sunetul muzicii.

whatsapp-image-2022-04-09-at-5-44-29-pm

Concertul a beneficiat de prezența artiștilor Orchestrei Metropolitane București și a Corului Accoustic. Sub bagheta domnului Daniel Jinga, manager interimar al Operei Naționale din București, s-au reunit voci vibrante și sensibile; cei prezenți s-au bucurat de interpretarea soliștilor de la de la Opera Națională București: Marta Sandu Ifrim, soprană, și Leonard Bernad, bas, precum și de cea a doamnei Maria Miron Sârbu, mezzosoprană a Operei Naționale Române din Iași.

În spațiul sacru al Catedralei, care a reunit în seara de 2 aprilie multe suflete iubitoare de pace, acest concert a îmbrăcat cu adevărat hainele frumoase ale rugăciunii, fiind un dar de suflet pentru poporul ucrainean, însângerat de cruzimea războiului, precum și o chemare la iubirea păcii, care, pentru a fi autentică, nu poate veni decât de la Dumnezeu.

Pr. Andrei Dumitrescu
Foto coperta: Zvasile Adrian

Hits: 950

/ Știri / Tags: ,

Share the Post